Financa
Digitalni poslovni portal

Prvi NBA igrač na listi milijardera

Košarkaš Los Angeles Lakers-a LeBron James postao je prvi aktivni NBA igrač na listi milijardera koju je objavio američki poslovni časopis Forbes.
Forbes je procjenio James-ovu neto vrijednost na milijardu dolara. On je drugi najplaćeniji sportaš svijeta, iza argentinskog nogometaša Lionela Messi-ja.

Postoji želja da maksimiziram prihode od svog imena. Ukoliko uspijem postati sportaš koji je ostvario prihod od milijardu dolara – hip, hip, hura. Bit ću oduševljen.

izjavio je LeBron James za magazin Forbes prije nepunih pola godine.

Četvorostruki šampion NBA lige zaradio je u protekloj godini 121,2 miliona dolara, od čega je 80 miliona došlo vam košarkaškog terena.

10 najplaćenijih sportaša u 2022. godini

Najplaćeniji sportaš svijeta je nogometaš Paris Saint-Geirmain-a Lionel Messi koji je zaradio 130 miliona dolara, od čega 75 miliona na terenu. Radi se o bruto zaradi prije oporezivanja u proteklih 12 meseci.

Forbes Prihodi Sportaša 2013 - 2022
Forbes Prihodi Sportaša 2013 – 2022

Košarkaš Brooklin-a Kevin Durent je šesti (92,1), sedmi je tenisač Rodger Federer (90,7), a osmi boksač Canelo Alvarez (90). Quarterback Tampa Bay Buccaneers Tom Brady zauzima deveto mesto (83,9), a košarkaš Milwaukee Bucks Giannis Antetokounmpo je 10. na listi (80,9).

Prijavite se na naš Newsletter

Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije