Petak, 18 listopada, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Deutsche Bank želi snažniji odjel za upravljanje bogatstvom

Šef odjela za bogatstvo Deutsche Bank AG u SAD-u planira da nastavi zapošljavanje privatnih bankara visokog profila u pokušaju da postane jedan od glavnih europskih konkurenata na tržištu SAD u pružanju usluga ultra-bogatim građanima u SAD.

Arjun Nagarkatti i njegov tim žele da svom timu ove godine dodaju desetak privatnih bankara u SAD. Žele veći fokus na produbljivanje svog prisustva u San Francisco-u i Los Angeles-u. Već su doveli savjetnike za bogatstvo iz konkurentskih banaka kao što su Citigroup i Bank of America od početka prošle godine.

“Naš posao ovdje je da zaposlimo mali broj zaista iskusnih bankara. Njihov fokus mora biti na prostor visoke neto vrijednosti”, rekao je Nagarkatti, 43-godišnji šef privatne banke za centralnu Europu i SAD u nedavnom intervju. “Onda ćemo to ponoviti sljedeće godine.” Cilj je, kako je rekao, dvoznamenkasti rast prihoda u godinama koje su pred nama.

Jedan od novih fokusa za Deutsche Bank

To je ambiciozan plan. Deutsche Bank se fokusirala na jačanje svojih poslova za upravljanje bogatstvom. Ovo je jedan od novih fokusa pokrenut planom preokreta u 2019. Ali prihodi od upravljanja bogatstvom i privatnog bankarstva najveće njemačke banke stagnira u prvom kvartalu tekuće godine.

A sa 441 milijardom eura nadziranih za bogate klijente širom svijeta, i dalje je relativno mali igrač u industriji. Podsjećamo, najveće kompanije upravljaju s više od triliona dolara. Konkurenti, uključujući Goldman Sachs, HSBC i JPMorgan Chase, svi nastoje uravnotežiti nestabilne zarade od investicionog bankarstva sa stabilnim naknadama od upravljanja novcem bogatih ljudi.

Očeekuje se da će Deutsche bank objaviti rezultate poslovanja za drugi kvartal do kraja ovog tjedna.

SAD su jedna od nekoliko regija u kojima je Deutsche Bank planirao fokus na rast odjela za upravljanje bogatstvom. Claudio de Sanctis, specijalizirani bankar za bogate klijente, iznio je prošle godine planove da banka udvostruči sredstva kojima upravlja za bogate obitelji u jugoistočnoj Aziji i na Bliskom istoku. Odlučio je prošlog rujna angažirati tim bankara Credit Suisse za tu ekspanziju.

I dalje postoji prostor za razvoj

Nagarkatti je odbio precizirati koliki je udio imovine Deutsche banka angaćiran za upravljanje bogatstvom u regiji koju on nadgleda. Ali posao pružanja usluga ultrabogatima u SAD pomogao je njegovoj jedinici da otprilike utrostruči novu neto imovinu u prvom kvartalu u usporedbi s godinom ranije, rekao je.

„Mi nismo posao za masovno tržište“, rekao je. „Fokusiramo se na dvije ili tri stvari. Trudimo se da to uradimo jako dobro. Cilj nam je da postanemo glavna europska alternativa igračima u SAD na tom tržištu.”

U cijeloj Deutsche Bank, prihod od upravljanja bogatstvom i privatnog bankarstva iznosio je 1,1 milijardu eura u prvom tromjesečju 2024. Nepromijenjen je u odnosu na godinu ranije. Švicarski gigant UBS Group planira ponovno ponuditi svoje usluge na tržištu SAD. Pored njih, Morgan Stanley, banka s najvećim porfoliom za upravljanje bogatstvom, zaradili su otprilike šest puta više.

Ipak, njemački zajmodavac je prešao dug put od ranih dana svog restrukturiranja, kaže Anthony Valvo, šef američkog tržišta za bogatstvo Deutsche bank. Osoblje je u početku moralo koristiti osobna poznanstva kako bi uvjerilo kolege da se pridruže kompaniji koja se borila da oživi povjerenje investitora.

Osnažen tim u SAD

Sada čak i ne mora koristiti vanjske regrutere. Čak su se udaljili od kandidata koji nisu baš odgovarali kulturi Deutsche Bank, navodi Valvo. Cijena dionica zajmodavca se više nego udvostručila otkako je objavio planove za preokret tijekom srpnja 2019. Pomažući u zadržavanju osoblja, kao i privlačenju novih zaposlenih.

Bankarska kriza izazvana kolapsom Banke Silicijske doline u međuvremenu je dovela do razgovora sa bogatim američkim pojedincima i obiteljima o tome da li imaju vezu sa stranim kreditorima, rekao je Valvo. On se banci pridružio 2019. godine, a prethodno je radio u kompanijama uključujući Citigroup.

„Počeli smo viđati porast angažiranosti u navedenim segmentima“, rekao je Valvo. „New York na sjeveroistoku će uvijek biti pokretač rasta“, ali „vidimo ogromnu priliku na zapadnoj obali“.

Od siječnja, Deutsche Bank je angažirala bivšeg izvršnog direktora Citigroup-a carl Tong i nekadašnjeg savjetnika City National Bank za bogatstvo Brajana Barklija da pojača svoje prisustvo u Los Angelesu. Prošle godine je regrutirana Vanesa Perez iz Bank of America da poveća svoju ponudu u Miamiju.

Sveukupno, kompanija je u posljednje tri godine zaposlila oko 40 privatnih bankara u SAD-u. Najvećem tržištu za usluge upravljanja bogatstvom. Nagarkati kaže da bi to trebalo da pomogne Deutsche Bank da postane omiljeni partner fokusiran na sofisticirane, ultra bogate investiture.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno