Četvrtak, 19 rujna, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Nokia Lumia 1020 se vraća? HMD razvija nasljednika s četiri kamere

Nokia Lumia navodno dobiva svog nasljednika. HMD navodno radi na nasljedniku popularne Lumije 1020 iz 2013. godine. Ona je tada napravila pravi ‘boom’ na tržištu pametnih telefona, prvenstveno zbog svoje napredne kamere.

Svi koji su koristili pametne telefone ranih 2010-ih godina vjerojatno se sjećaju Nokia Lumia 1020. Ovaj model bio je poznat po svom impresivnom glavnom senzoru kamere od 41 MP, što je u to vrijeme privuklo veliku pažnju korisnika iPhonea i Android uređaja. Mnogi se i danas rado prisjećaju njegovih kamera sposobnosti.

Za sve nostalgičare dolazi dobra vijest: HMD, tvrtka odgovorna za moderne Nokie, ozbiljno razmatra razvoj nasljednika legendarne Lumije 1020. Prema informacijama koje je portal HMD News dobio od pouzdanih izvora, finski proizvođač radi na novom modelu koji će dizajnom podsjećati na originalnu Lumiju.

Novi model navodno će imati prepoznatljiv “kockasti” dizajn, s velikim, okruglim sustavom kamera koji uključuje četiri senzora i LED bljeskalicu. Ako se ovaj uređaj stvarno pojavi na tržištu, mogao bi postati prvi HMD-ov telefon s četiri kamere. Detalji o ostalim specifikacijama još uvijek nisu poznati, kao ni datum izlaska na tržište, prenosi BUG.

Nokia Lumia 1020 dolazila je s 4,5-inčnim AMOLED zaslonom i radila je na Windows Phone 8 operativnom sustavu. Posebnost ovog modela bila je mogućnost ručnog podešavanja postavki kamere, uključujući ISO vrijednost, balans bijele boje i brzinu okidača. Također, nudila je do 2 GB RAM-a i 64 GB interne memorije.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno