Petak, 18 listopada, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Google: nove sigurnosne opcije protiv krađe Android telefona

Google je omogućio nekoliko opcija za zaštitu vaših podataka i sadržaja u slučaju krađe Androida.

Google je na konferenciji u svibnju predstavio nove značajke za zaštitu Android pametnih telefona od krađe i očuvanje podataka. Iako su najavljene prije gotovo pet mjeseci, nove opcije sada se počinju pojavljivati na određenim modelima.

Na temelju informacija s Reddita, opcije Theft Detection Lock i Offline Device Lock sada su dostupne na modelu Xiaomi 14T Pro. Opcija Remote Lock nije prisutna na ovom uređaju, ali se pojavila na drugim Android telefonima. Očekuje se da će se uskoro ove značajke implementirati i na uređaje drugih brendova, doznaje Zimo Dnevnik.

Najzanimljivija opcija koristi umjetnu inteligenciju za prepoznavanje sumnjivih pokreta koji mogu ukazivati na krađu. Ako netko naglo uzme telefon i pobjegne, AI će zaključati ekran. Tako će lopov biti onemogućen da pristupi sadržaju uređaja.

Opcija Offline Device Lock zaključava telefon kada je offline ili ako ga lopovi isključe s mreže. Googleova opcija Find My Device omogućava udaljeno zaključavanje telefona, dok Remote Lock to radi bez Googleove lozinke. Samo su potrebni vaš telefonski broj i brzi sigurnosni izazov na bilo kojem uređaju.

Google nije dao konkretne informacije o dostupnosti ovih opcija na većem broju telefona. Očekuje se postepena implementacija na različitim modelima. Opcije Theft Detection Lock i Offline Device Lock podržane su na uređajima s Androidom 10 i starijim, dok Remote Lock radi i na starijim telefonima.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno