Petak, 18 listopada, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Ryanair: Zbog visokih poreza odustaje od poslovanja u tri zračne luke u Njemačkoj

Irski niskotarifni zračni prijevoznik Ryanair objavio je da planira obustaviti poslovanje u tri njemačke zračne luke u ljeto iduće godine zbog visokih poreza i naknada.

Prema novim planovima, irski diskontni prijevoznik od idućeg ljeta više neće poslovati u zračnim lukama u Dortmundu, Dresdenu i Leipzigu.

Letove iz Hamburga planiraju smanjiti za 60 posto, a one u njemačkoj prijestolnici Berlinu za petinu, u skladu s najavama iz kolovoza.

Ukupno će tako u potpunosti obustaviti letove na 22 rute. Od ljeta iduće godine bit će 12 posto manje letovnego u istom ovogodišnjem razdoblju, pišu Financije.

“U ljeto 2025. Njemačka će zbog visokih i sve većih nameta izgubiti 1,8 milijuna sjedišta u Ryanairovim zrakoplovima”, naglasila je tvrtka. A to znači i 12 posto manje putnika nego lani.

Zrakoplovni prijevoznik takvu odluku donio zato što njemačka vlada ne smanjuje poreze na zračni promet, naknade za sigurnost i kontrolu zračnog prometa. Što po njihovim riječima koči oporavak i rast.

Na znatno veće namete požalili su se nedavno i Lufthansa i Condor. Naveli su kako im je to otežalo poziciju u odnosu na konkurenciju.

Međunarodni prijevoznici sve više izbjegavaju njemačke zračne luke, što dovodi do gubitka veza za svijetom, upozorio je čelnik Condora Peter Gerber.

Njemačka je dosegnula tek 82 posto prometa iz pretpandemijske 2019. godine. Većina drugih europskih zemalja premašila je pretpandemijsku godinu.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno