Financa
Digitalni poslovni portal

Apple proizvodnju iPada zbog kineskog lockdowna seli u Vjetnam

Apple premješta dio svoje proizvodnje iPada iz Kine u Vijetnam. Odluku su donijeli nakon što su poremećaji u lancu opskrbe koji proizlaze iz kineskog zatvaranja zbog koronavirusa pridonijeli nestašici proizvoda i dijelova, objavio je Nikkei Asia.

Ovo pokazuje kako Apple pokušava upravljati opskrbom kako bi zadovoljio potražnju potrošača i proširio proizvodnju izvan Kine, proces koji je počeo ubrzavati kako su se američko-kineske trgovinske napetosti povećavale. Proizvođač iPhonea već proizvodi neke od svojih AirPods slušalica u Vijetnamu, na primjer. Premještanje dijela proizvodnje iPada u Vijetnam može pomoći u povećanju prihoda od iPada, piše CNBC.

Izvršni direktor Tim Cook rekao je u travnju da je iPad segment kompanije koji je imao “vrlo značajna ograničenja u opskrbi” u drugom tromjesečju. Prihodi od iPada pali su za 1,92% na godišnjoj razini, što je jedini segment Appleovog poslovanja koji je zabilježio pad. A Appleov financijski direktor Luca Maestri upozorio je na nekoliko izazova s ​​kojima se kompanija suočava u tekućem tromjesečju, uključujući ograničenja u opskrbi povezanim s Covid-19 koja bi ukupnoj prodaji mogla naštetiti između 4 i 8 milijardi dolara.

Apple je od nekih dobavljača zatražio da povećaju zalihe komponenti kao što su sklopovske pločice i neki dijelovi elektronike, posebno onih proizvedenih u Šangaju, izvijestio je u srijedu Nikkei Asia.

Prijavite se na naš Newsletter

Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije