Srijeda, 24 travnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Binance mora napustiti i Nizozemsku

Mjenjačnica kriptovaluta Binance napušta Nizozemsku nakon što im je odbijen zahtjev za registraciju pod nizozemskim režimom kripto autorizacije.

Govoreći o pružatelju usluga virtualne imovine, Binance je u petak rekao da više ne može služiti nizozemskim klijentima jer se nisu mogli registrirati kod nizozemskog regulatora. Tvrtka nije navela koji je razlog zbog kojeg im regulator nije dao licencu.

Na svoji platformu su već prestali primati nove korisnike. Rekli su kako će od 17.srpnja prestati dopuštati korisnicima kupnju tokena, trgovinu ili polaganje depozita, a funkcija preuzimanja će ostati aktivna. Binance je preporučio korisnicima da povuku sredstva sa svojih računa.

Nizozemska središnja banka, koja je odgovorna za autorizaciju novih pružatelja usluga virtualne imovine, nije bila odmah dostupna za komentar. Prema trenutnom regulatornom režimu, Binance može dobiti odobrenje za rad u zemlji EU-a samo ako se registrira prema njezinim pravilima o sprječavanju pranja novca.

Tvrtka je dosad dobila takva odobrenja u Francuskoj, Italiji, Španjolskoj, Poljskoj, Švedskoj i Litvi. Ovo će se promijeniti kada EU odobri svoju regulativu o tržištima kripto imovine (MiCA).

MiCA

MiCA za cilj ima uskladiti kripto regulativu u cijelom bloku i spriječiti loše aktere da nanose štetu potrošačima. Posebno nakon šokantnog bankrota FTX-a u studenom.

Nakon što MiCA stupi na snagu, kripto tvrtke s registracijom u jednoj zemlji EU-a moći će to koristiti za ponudu svojih usluga u drugim državama članicama.

Iz Binancea su rekli da ostaju predani suradnji s regulatorima diljem svijeta i da su dodatno usredotočeni na to da njihovo poslovanje bude spremno da bude u potpunosti usklađeno s MiCA-om.

Postojećim nizozemskim rezidentnim korisnicima šalje se e-mail s opsežnim informacijama o tome što to znači za njihove račune i svu imovinu koju trenutno imaju na Binance platformi, uz sve korake koje će morati poduzeti. Iako je Binance razočaran što je ovo postalo neophodno, nastavit će produktivno i transparentno surađivati s nizozemskim regulatorima.

Glasnogovornik Binancea za CNBC

Najnoviji udarac kripto divu uslijedio je nakon nekoliko burnih mjeseci za širu industriju kriptovaluta. Prošlog tjedna američka Komisija za vrijednosne papire i burze tužila je Binance i glavnog izvršnog direktora Changpeng Zhaoa. Naveli su da su sudjelovali u neregistriranoj ponudi i prodaji vrijednosnih papira te pomiješali sredstva investitora sa svojima.

Prethodno je Binance napustio tržište Kanade a u prošlom su mu tjednu američke banke prekinule pristup njihovom bankarskom sustavu.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno