Financa
Digitalni poslovni portal

Binance napušta tržište Kanade

Binance je odlučio napustiti tržište Kanade, saopćila je kripto burza na twitter-u 12. prekjučer. Nazvali su svoje povlačenje „proaktivnim“. Naime, nova pravila izdana od strane kanadskih regulatora nastavljaju stvarati pritisak na kripto industriju.

Binance se pridružuje manjim burzama u egzodusu. Sve se promjenilo na tržištu nakon predstavljanja novih pravila od strane kanadskih Administratora za vrijednosne papire (CSA – Canadian Securities Administrators), od 22. veljače, koja zahtjevaju od burzi da urade preregistraciju i da prihvate nova pravila. Binance je navodno izvršio preregistraciju i prilagodio se novim pravilima, ali su se oglasili putem tweet-a:

Međutim, nova pravila za stabilne novčiće i ograničenja za investitore koja su zahtjevana od kripto burzi, čine kanadsko tržište nepoželjnim za Binance.

Nova CSA pravila brane kompanijama dozvoljavanje kanadskim klijentima da pristupe kripto ugovorima, da kupe ili prodaju bilo koje kripto sredstvo koje se smatra vrijesnosnim papirom ili derivat i/ili stabilne novčiće koji su definirani kao vrijednosni papiri.

OKX se povukao sa kanadskog tržišta u ožujku tekuće godine. Osim njih u ovoj godini se povukla decentralizirana burza dYdX, a zatim i blockchain fintech kompanija Paxos, piše Kripto.ba.

Binance je poslao e-mail korisnicima u Kanadi. Saopćio im je da zatvore njihove trading pozicije do 30. rujna 2023. „Od prvog listopada 2023. kanadski korisnici će biti u režimu „likvidacije“, navodi se u mailu. Burza je dodala: „Iako se ne slažemo sa novim pravilima, nadamo se da ćemo nastaviti saradnju sa kandskim regulatorom u cilju stvaranja razumnog i sažetog regulatornog okvira.

Binance je pružao usluge u Kanadi, osim u Ontariju, iz kog se povukao u ožujku 2022. godine, nakon dugotrajnog neslaganja sa regulatorom ove pokrajine. U svakom slučaju, nije sve izgubljeno za ljubitelje kripta u Kanadi. Kraken burza je popunila preregistraciju u ožujku, te je objavila da će se posvetiti tome da ostane u Kanadi. CSA je navela 11 platformi kojima je „odobreno da posluju sa kanađanima.“

Prijavite se na naš Newsletter

Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije