Petak, 21 lipnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Japanci otvaraju više od 300 radnih mjesta u Konjicu

Konjic bi trebao postati svjetski centar za proizvodnju konusnih valjaka jer je japanski kapital investirao 50 milijuna KM u fabriku koja bi trebala zapošljavati više od 300 radnika, izvještava Klix.ba.

Kompanija Tsubaki-Nakashima TN Bosnia d.o.o. Konjic već je pri kraju relizacije ove investicije, zapravo značajnog unaprijeđenja onog što već imaju u ovom hercegovačkom gradiću. Japanski investitor na različite načine prisutan je u Konjicu još od 1984. godine i bavi se proizvodnjom konusnih valjaka, nezaobilaznih komponenti za autoindustriju i željeznice, a od početka 2021. godine radi na otvaranju novih kapaciteta u konjičkoj industrijskoj zoni.

“Ovo je za nas, naše poslovanje i naše japanske vlasnike veliki projekt, jer smo izgradili proizvodnu halu s 10.000 kvadratnih metara, postepeno je popunjavali opremom i zapošljavali nove radnike. Projekat je od velikog značaja za lokalnu zajednicu i mlade ljude koji će dobiti mogućnost raditi za jednu ovakvu kompaniju, koja je 100 posto izvozno orjentirana i ima tržište na svim kontinentima”, kazao je Zlatko Hadžimahović, direktor konjičko-japanske kompanije. Investitori ističu i kako je investicija realizirana u suradnji s općinskom administracijom i načelnikom Osmanom Ćatićem. 

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno