Financa
Digitalni poslovni portal

Musk zbog “superlošeg osjećaja” ukida 10.000 radnih mjesta u Tesli

Izvršni direktor Tesle Elon Musk ima “superloš osjećaj” u vezi s gospodarstvom i želi ukinuti oko deset posto radnih mjesta u tvrtki za proizvodnju električnih automobila, naveo je u mailu zaposlenicima u koji je uvid imao Reuters, prenosi Večernji list.

U mailu Musk kaže i da treba pauzirati sa zapošljavanjem diljem svijeta.

Mail je poslan dva dana nakon što je najbogatiji čovjek na svijetu rekao zaposlenicima da je gotovo s radom od kuće, uvedenim za vrijeme pandemije koronavirusa, i da se moraju vratiti na radno mjesto ili u suprotnom neka napuste tvrtku.

Prema službenim podacima, kompanija Tesla je potkraj 2021. godine zapošljavala oko 100.000 ljudi.

Musk je u utorak rekao osoblju da se vrati na radno mjesto ili napusti tvrtku, što je zahtjev koji su već odbili neki zaposlenici u Njemačkoj gdje tvrtka ima novu tvornicu. ”Svatko u Tesli mora provesti najmanje 40 sati u uredu tjedno”, napisao je Musk u tom mailu.

”Ako se ne pojavite, pretpostavit ćemo da ste dali otkaz”, napisao je Musk.

”Što ste stariji, to viđeniji morate biti”, piše u mailu zaposlenicima Musk. ”Zato sam ja toliko dugo živio u tvornici – kako bi radnici na traci vidjeli da i ja radim uz njih. Da to nisam učinio, Tesla bi odavno bankrotirala”, zaključio je najbogatiji čovjek na svijetu Elon Musk.

Prijavite se na naš Newsletter

Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije