Srijeda, 24 travnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Sony će otpustiti 900 zaposlenika svog PlayStation odjela

Sony Interactive Entertainment u utorak je priopćio da će otpustiti oko 900 zaposlenika u svojoj PlayStation jedinici. To je 8% njihove globalne radne snage. Postali su tako najnovija tehnološka tvrtka koja je najavila smanjenje broja zaposlenih.

Nakon pažljivog razmatranja i brojnih rasprava s menadžerima tijekom nekoliko mjeseci, postalo je jasno da su potrebne promjene kako bi se nastavilo s rastom poslovanja i razvojem tvrtke.

Jim Ryan, predsjednik jedinice i glavni izvršni direktor

Dodao je da će zaposlenici u svim regijama biti pogođeni otpuštanjima. PlayStationov studio u Londonu zatvorit će se u cijelosti. A to bi moglo utjecati na nekoliko drugih studija, piše CNBC.

Japanski gaming div smanjio je svoju prognozu prodaje svoje vodeće konzole PlayStation 5 14. veljače nakon što je upozorio na manju potražnju. Sony je u to vrijeme rekao da očekuje prodaju 21 milijuna konzola PlayStationa 5 u fiskalnoj godini koja završava u ožujku. Što je manje u odnosu na prethodnu prognozu od gotovo 25 milijuna konzola. Dionice tvrtke oštro su pale nakon te objave.

Analitičari su očekivali da bi Sony ove godine mogao objaviti osvježenu verziju PlayStationa 5, nastojeći potaknuti interes za konzolu.

Sonyjeva objava od utorka posljednja je u nizu otpuštanja koja utječu na tehnološku industriju. U siječnju je Microsoft otpustio oko 9% svoje jedinice za igre nakon akvizicije Activision Blizzarda. Ranije ovog mjeseca, Cisco i DocuSign najavili su planove za smanjenje broja zaposlenih u sklopu planova restrukturiranja.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno