Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Tesla pod istragom u Koreji zbog preuveličavanja kilometraže

Južnokorejski antimonopolski regulator razmatra izricanje novčane kazne američkom proizvođaču električnih automobila Tesli nakon što je otkrio da je tvrtka preuveličala specifikacije svojih baterija, rekao je danas dužnosnik Reutersu.

Korejska komisija za poštenu trgovinu (KFTC) poslala je izvješće Tesli u kojem se navodi da je preuveličala kilometražu nekih svojih modela, uključujući Model 3, kršeći Zakon o poštenom označavanju i oglašavanju, dodao je dužnosnik KFTC-a koji je zamolio je da ostane anoniman zbog osjetljivosti stvari.

“Planiramo održati glavni sastanak na kojem ćemo razmotriti i utvrditi u kojoj je mjeri ovaj proizvođač automobila prekršio zakon i odlučio o visini sankcija”, rekao je.

“Tesla” na svojim stranicama navodi da njegov Model 3 s jednim punjenjem baterije može prijeći 528 km. Međutim, KFTC je otkrio da bi raspon mogao biti manji od toga ako temperatura padne ispod nule.

Analitičari kažu da većina električnih vozila općenito može primijetiti gubitak dometa po hladnom vremenu.

Osim toga, KFTC također razmišlja hoće li Tesli izreći kazne za bespovratne depozite kupcima koji su otkazali kupnju putem interneta. U Južnoj Koreji Tesla traži od kupaca da plate polog od 100.000 vona (84 dolara) prilikom online naručivanja automobila, no depoziti nisu vraćeni nakon što je narudžba otkazana, izvijestila je novinska agencija Yonhap.

Tesla nije odmah bio dostupan za komentar kada ih je kontaktirao Reuters.

Izvor: Agencije

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno