Petak, 20 rujna, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

TikTok testira mjesečnu pretplatu bez reklama

TikTok testira novu mjesečnu pretplatu koja bi se riješila reklama. Novu uslugu probavaju na engleskom govornom području izvan SAD-a, ali nisu htjeli reći gdje točno. Pretplata se testira po cijeni od 4,99 USD.

U međuvremenu, Meta navodno razmišlja o pretplatama bez reklama za ljude u EU. TikTok trenutno prikazuje personalizirane oglase za sve korisnike starije od 18 godina.

Techcrunch, web stranica s vijestima iz tehnološkog svijeta, izvijestila je da je test malog opsega. Te da nije sigurno da će pretplata biti globalno uvedena.

YouTube i X (bivši Twitter), među prvima su koja već nude manje ili nimalo oglasa uz mjesečnu naknadu. Meta, koja posjeduje Facebook i Instagram, radi na vlastitoj usluzi u Europi za one korisnike koji ne pristaju na personalizirane oglase.

Kao odgovor na presudu EU-a, Meta je u kolovozu rekla da namjerava promijeniti svoje uvjete i dobiti pristanak korisnika za prikazivanje oglasa na temelju njihovih osobnih podataka.

Meta je sada navodno rekla EU regulatorima da će korisnicima naplaćivati otprilike 10 € mjesečno za korištenje Instagrama i Facebooka bez personaliziranih oglasa na stolnim računalima. I 13 € mjesečno za korištenje bez oglasa na mobilnim uređajima, piše BBC.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno