Petak, 18 listopada, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Mnogi stariji radnici osjećaju se diskriminirano na poslu

Otprilike svaki peti zaposlenik stariji od 55 godina smatra da je bio diskriminiran zbog svoje dobi. Pokazalo je britansko istraživanje.
Anketa koju je provela financijska tvrtka Canada Life među 2000 starijih osoba otkrila je pritužbe. One uključuju manje mogućnosti napredovanja na radnom mjestu i osjećaj većeg pritiska da dobro rade posao.

Stariji ljudi također vjeruju da je posljednjih godina došlo do negativne promjene u stavovima prema njima. Pri čemu ih poslodavci manje cijene, navodi se u izvješću.

“Stariji radnici su u srcu našeg gospodarstva i izuzetno su vrijedan resurs za tisuće poslodavaca. Oni na svoja radna mjesta donose onu vrstu iskustva i stručnosti koja dolazi s vremenom. Zabrinjavajuće je da se mnogi osjećaju diskriminiranima na radnom mjestu. I osjećaju da su njihove prilike za napredovanje ugrožene krizom troškova života”, rekao je Dan Kruk, direktor prodaje u Canada Lifeu.

Također je dodao da “kada se zaposlenici osjećaju iscrpljeni i financijski i emocionalno na radnom mjestu, poslodavci trebaju pružiti jednake mogućnosti i podršku“.

“Oni su dužni voditi računa o stvaranju okruženja u kojem radnici svih dobi i na svim razinama osjećaju da mogu napredovati u svojoj struci”.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno