Srijeda, 24 travnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Ikea snižava cijene kako inflacija jenjava

Kako se globalna inflacija smanjuje, Švedska tvrtka Ikea snižava cijene u mnogim zemljama. Tvrtka dodatno radi na smanjenja cijena u 2024. na svim svojim tržištima na globalnoj razini. Cilj je smanjivanje povećanja cijena koja su uvedena 2022. Ovaj potez dolazi u trenutku kada se smanjuju troškovi transporta i sirovina.

Činimo to na svim tržištima na kojima poslujemo. Ovo je trenutak da tvrtke poput Ikee ulažu u cijene, a ne u profitabilnost. Mnogim ljudima sada su “tanji novčanici”.

Tolga Öncü, voditelj maloprodaje u Inkga grupi

Smanjenje cijena, koje je u Europi počelo u rujnu, dovelo je do povećanja broja kupaca, kao i do povećanja prodanih artikala od strane trgovca, prema Öncüu.

Između rujna i studenog Ingka je uložila više od milijardu eura (1,1 milijardu dolara) u snižavanje cijena na tržištima na kojima posluje, prenosi CNBC.

U Kanadi je cijena njezine popularne police za knjige Billy pala za 20% otkako je tvrtka uložila 55 milijuna eura u snižavanje cijena za više od 1500 proizvoda, rekla je Ingka u siječnju.

Obveza da će se nastaviti snižavati cijene dolazi nekoliko mjeseci nakon što je švedski trgovac na malo upozorio na kašnjenja. Nakon velikog prekida komercijalnog brodskog prometa u Crvenom moru.

Teret vrijedan milijarde dolara preusmjeren je zbog sigurnosnih problema koji okružuju val napada Hutija od prosinca 2023.

Unatoč suočavanju s geopolitičkim rizicima u Crvenom moru, “više smo i bolje opremljeni nego što smo ikad bili. Tako da ćemo se držati obećanja da ćemo nastaviti snižavati cijene u svim zemljama u kojima poslujemo”, rekao je Öncü.

U Ikei se sve vrti oko posluživanja masa. Snovi i želje mnogih ljudi da imaju bolji dom nisu se promijenili zbog ekonomskih izazova, stoga sam sretan što možemo doprinijeti pružanju pristupačnijih i održivijih proizvoda mnogim ljudima.

Tolga Öncü, voditelj maloprodaje u Inkga grupi

Ingka Group također ima planove za povećanje svog portfelja trgovačkih centara povezivanjem svojih trgovačkih centara s Ikeinim trgovinama. Holding tvrtka želi pretvoriti Ikea trgovine u destinacije uključivanjem co-working prostora, restorana i više.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno