Srijeda, 24 travnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Sada Reddit cilja IPO od 6,4 milijarde dolara

Reddit cilja IPO od 6,4 milijarde dolara u svojoj inicijalnoj javnoj ponudi u SAD. Podijelila je s javnosti platforma društvenih medija u ponedeljak. Ovu informaciju su podjelili s javnosti dok se približava dugo očekivani debi na burzi.

Financa.ba je već pisala da je prethodno očekivanje bilo oko pet milijardi dolara.

Reddit se više od dve godine priprema za izlazak na burzu. Kompanija, zajedno sa nekim od svojih postojećih investitora‚, namjerava prodati oko 22 milijuna dionica, po cijeni između 31 i 34 dolara. Želja je prikupiti oko 748 milijuna dolara, prenosi Reuters.

Ciljana procijena manja je od 10 milijardi dolara na koliko je Reddit procijenjen nakon prikupljanja sredstava 2021. godine. Nakon pokretanja 2005. godine, Reddit je postao jedan od simbola kulture društvenih mesija. Njegov logo je jedan od najprepoznatljivijih na internetu.

Njegovih 100.000 online foruma omogućavaju razgovore o temama koje se kreću od „uzvišenih do smiješnih, trivijalnih do egzistencijalnih i komičnih do ozbiljnih“, kako navodi jedan od osnivača Steve Huffman.

Da bi iskoristio maloprodajnu bazu, Reddit je rezervirao osam posto ukupnih dionica u ponudi za kvalificirane korisnike i moderatore na svojoj platformi, određene članove odbora i prijatelje, kao i za članove obitelji zaposlenih, piše Biznis.rs

Morgan Stanley, Goldman Sachs, JP Morgan i Bank of America Securities su vodeći osiguravači ponude. Reddit očekuje da će se na New York-škoj burzi kotirati pod oznakom RDDT.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno