Financa
Digitalni poslovni portal

Ursula von der Leyen: Uklanjamo ruske banke iz globalnog sustava SWIFT

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen izjavila je sinoć da su Sjedinjene Države, Francuska, Njemačka, Italija, Kanada i Ujedinjeno Kraljevstvo odlučile uvesti dodatne sankcije Moskvi, uključujući isključivanje niza ruskih banaka iz globalnog međubankovnog platnog sustava SWIFT.

Von der Leyen je najavila da će čelnicima EU-a predstaviti paket novih sankcija na usvajanje.

“Prvo, obvezujemo se osigurati da određene ruske banke budu uklonjene iz SWIFT sustava. To će ih spriječiti u obavljanju financijskih transakcija i blokirati ruski izvoz i uvoz. To će osigurati da te banke budu isključene iz međunarodnog financijskog sustava i naštetiti njihovim sposobnost poslovanja na globalnoj razini“, izjavila je von der Leyen.

Predsjednica Europske komisije u izvanrednom obraćanju iz Bruxellesa izjavila je da bi dodatne sankcije paralizirale imovinu Ruske središnje banke, koja će, kako je dodala, zamrznuti svoje transakcije izdvajanja međunarodnih pričuva kako bi ublažila utjecaj međunarodnih sankcija. na rusku ekonomiju.

Von der Leyen dodaje da će se raditi i na zabrani ruskim oligarsima da koriste svoja financijska sredstva na međunarodnim tržištima.

“Sve ove mjere značajno će naštetiti Putinovoj sposobnosti da financira svoj rat i imat će razoran učinak na rusko gospodarstvo. Putin je krenuo uništiti Ukrajinu, ali ono što on čini uništava budućnost svoje vlastite zemlje”, izjavila je Von der Leyen u izvanrednom obraćanju europske komisije u Bruxellesu.

Izvor:Agencije

Prijavite se na naš Newsletter

Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije