Petak, 21 lipnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Lidl ne odustaje od investicije u BiH

Nakon što je danas Agencija za unaprjeđenje stranih investicija u Bosni i Hercegovini (FIPA) izjavila da imaju neslužbene informacije da Lidl napušta tržište BiH i sve resurse i investicijske kapacitete pozicionira u Turskoj, oglasili su se iz ove kompanije.

Kompanija Lidl BH želi pojasniti kako su netočne vijesti i natpisi u medijima o napuštanju tržišta Bosne i Hercegovine. Na ovaj način želimo opovrgnuti neistinite tvrdnje koje se plasiraju te naglasiti da i dalje aktivno tražimo lokacije za Lidl trgovine širom BiH.

Također, dodali su da intenzivno nastavljaju sa planom zapošljavanja i širenjem svog tima.

Podsjećamo, FIPA je danas potvrdila Feni kako od Lidla nije dobila službenu obavijest o napuštanju tržišta BiH, no da neslužbeno doznaju da će nakon napuštanja našeg tržišta, sve resurse i investicijske kapacitete pozicionirati u Turskoj.

“Lidl nas nije službeno obavijestio o napuštanju tržišta BiH, iako su proces registracije završili i bili u postupku pronalaženja lokacija za njihove markete. Međutim iz medija smo saznali da se oni ipak povlače iz BiH, jer su nezadovoljni određenim postupcima naših institucija prema jednom tako velikom investitoru kao što je Lidl”, kazali su iz FIPA-e.

Napomenuli su kako FIPA nije imala direktan kontakt u postupku njihove registracije na tržištu BiH, ali su aktivno pratili proces njihovog dolaska tijekom 2021. godine.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno