Financa
Digitalni poslovni portal

Nevera završila proces homologacije u EU

Mate Rimac, prvi čovjek Rimac Automobila, objavio je kako je njihov električni superautomobil, Nevera, završila složeni postupak homologacije za tržište Europske unije (EU), a kroz idućih nekoliko mjeseci isti postupak bit će dovršen i za američko tržište.

Homologacija vozila odnosno dijelova, sklopova i uređaja vozila je postupak ispitivanja i utvrđivanje sukladnosti ispitivanih dijelova prema ECE pravilnicima ili EEC/EC direktivama i EU uredbama koje se odnose na ispitivani dio i na određenu kategoriju vozila.

Homologacijsko ispitivanje mogu obavljati samo međunarodno priznati laboratoriji i nakon ispitivanja (ako je dio vozila u skladu sa zahtjevima pravilnika, direktiva ili uredbi prema kojima je ispitivanje obavljeno), proizvođač dijela mora na ispitivani dio trajno postaviti znak kojim se dokazuje da je dio homologacijski ispitan i odobren.

Bez obavljene homologacije – automobil ne može voziti po javnim prometnicama.

(Naši) uuti za EU su spremni za isporuku, a i oni za američko tržište će biti uskoro spremni. Imamo aute spremne za kupce na našoj potpuno novoj proizvodnoj liniji u potpuno novom proizvodnom pogonu koji ćemo vam pokazati u sljedećim tjednima. Jedva čekamo da prvi automobili stignu kupcima diljem svijeta“, napisao je Rimac na svom Facebook profilu.

Prijavite se na naš Newsletter

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije