Srijeda, 24 travnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Udruženje banaka BiH i IDDEEA dogovorili razvoj sigurnog digitalnog potpisivanja

Udruženje banaka Bosne i Hercegovine, na čelu s predsjednikom Edisom Ražanićem, održalo je sastanak s direktorom Agencije za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH Almirom Badnjevićem i njegovim timom u prostorijama IDDEEA BiH.

Na sastanku je postignut dogovor o razvoju sustava za sigurno digitalno predstavljanje i potpisivanje.

Gospodin Edis Ražanica, predsjednik Udruženja banaka Bosne i Hercegovine, istaknuo je da ovo partnerstvo predstavlja korak ka modernizaciji bankarskog sektora u Bosni i Hercegovini.

“Razvoj sigurnog digitalnog potpisa omogućit će nam da bolje odgovorimo na potrebe klijenata i pružimo učinkovitije usluge”, rekao je.

Direktor IDDEEA BiH Almir Badnjević je dodao da je sigurnost elektronskog potpisa važna za izgradnju povjerenja u digitalnim transakcijama.

“Naša agencija osigurat će sve potrebne resurse i podršku kako bismo zajedno osigurali visoku razinu sigurnosti ovog sustava”, rekao je.

Sastanku su prisustvovali predstavnici banaka zaduženi za digitalno bankarstvo, IT sigurnost i razvoj tržišta. Nakon razmatranja pitanja sigurnosti elektroničkog potpisa i drugih relevantnih pitanja koje je izradila IDDEEA, dogovoreno je da se odmah pristupi implementaciji razvoja sustava za sigurno digitalno potpisivanje.

Očekuje se da će ova inicijativa ubrzati digitalizaciju bankarskog sektora i korisnicima pružiti pouzdane i sigurne digitalne usluge. Udruženje banaka Bosne i Hercegovine i Agencija za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine ostaju opredijeljeni za unapređenje digitalnih tehnologija za dobrobit svih građana i poslovnih subjekata u Bosni i Hercegovini.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno