Četvrtak, 19 rujna, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Skype priprema poboljšanja za korisnike

Microsoft uklanja oglase iz Skype-a u ažuriranju koje će uskoro biti dostupno korisnicima na svim platformama. Ažuriranje takođe uključuje poboljšane AI alate za kreaciju slika na Skypeu za Windows i macOS. Dodana je mogućnost automatskog prijavljivanja na iOS ako ste već prijavljeni na neku drugu Microsoftovu aplikaciju.

„Naše najnovije ažuriranje uklanja sve oglase iz Skype kanala i cijele Skype platforme. Ovime se osigurava glatkije, manje zagušeno i prijatnije korisničko iskustvo“. Pojasnila je inovacije managerica proizvoda Skype, Irene Namuganyi.

Uklanjanje oglasa iz Skypea znači da više nećete viđati oglase u glavnom interfaceu za chat ili u sekciji kanala. Microsoft kaže da je poslušao povratne informacije o oglasima u Skypeu i odlučio da se „fokusira na naše chatove bez ometanja oglasima. Ovime se naše Skype iskustvo čini čistijim i korisnički prijatnijim.“

Sekcija „Danas“ u Skype-u će i dalje ostati, sa vijestima koje pruža MSN. To je kartica koju sigurni smo da većina Skype korisnika ignora. Još uvjek možete isključiti u Podešavanjima > Izgled ako želite potpuno da je uklonite.

Skype, Microsoft (Unsplash)

Nadamo se da će Microsoft također obratiti pažnju na povratne informacije o oglasima u Windowsu. Softverski gigant je dodavao maleware-u slične Bing poruke. Oglase u Start meniju i koristio razne trikove kako bi natjerao korisnike Windowsa da prijeđu na Edge.

Microsoft poboljšava AI funkcije

Pored uklanjanja oglasa u Skype-u, Microsoft također poboljšava AI funkcionalnosti za kreaciju slika unutar aplikacije na Windows i macOS-u. Uskoro ćete moći brzo pristupiti AI kreatoru slika unutar chat prozora. Slike generirane AI će se proširivati klikom. Microsoft je također popravio neke UI elemente. Također je učinio da kreator slika izgleda više u skladu sa dizajnom Appleovog macOS-a, prenosi The Verge.

Microsoft također donosi integraciju OneAuth u Skype za iOS. Ovo vam omogućava automatsko prijavljivanje u aplikaciju ako već koristite neku drugu Microsoftovu aplikaciju. Ako ste imali problema sa slanjem fotografija ili videa preko 5G sa Skypeom, Microsoft je takođe ispravio ovaj problem u predstojećem ažuriranju koje će biti dostupno u narednim danima, piše BizLife.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno