Četvrtak, 19 rujna, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Paramount: dionice rastu zbog dobiti u drugom kvartalu; najavljeni otkazi

Paramount je identificirao 500 milijuna dolara uštede, što uključuje smanjenje broja zaposlenih, kao dio sinergije od 2 milijarde dolara povezane s transakcijom sa Skydanceom.

Ukidanje radnih mjesta, koje će započeti u nadolazećim tjednima i uglavnom završiti do kraja godine, bit će usmjereno na marketinški i komunikacijski odjel tvrtke i zaposlenike koji rade u financijama, pravnim, tehnološkim i drugim funkcijama podrške.

Paramount je prošli mjesec pristao na spajanje sa Skydance Media. Taj ugovor uključuje 45-dnevno razdoblje kupnje – u kojem bi posebna komisija Paramountova odbora mogla pronaći drugog kupca – koje završava kasnije ovog mjeseca.

U međuvremenu, zarada je porasla jer je odjel za streaming tvrtke neočekivano ostvario dobit. Što je prvi put da je Paramount objavio profitabilan kvartal za svoje poslovanje izravno s potrošačima, piše CNBC.

Dionice su porasle više od 5% u trgovanju nakon radnog vremena u četvrtak.

Evo kakav je učinak Paramounta u kvartalu u usporedbi s onim što je Wall Street očekivao, na temelju ankete analitičara koju je proveo LSEG:

  • Zarada po dionici: 54 centa prilagođena naspram očekivanih 12 centi
  • Prihod: 6,81 milijardi dolara naspram očekivanih 7,21 milijarde dolara
Prihod pada

Prihodi u drugom kvartalu pali su za 11% i nisu ispunili procjene analitičara jer je pala prodaja licenci, TV oglašavanja i kabelske pretplate.

Pad prihoda bio je najveći promašaj u usporedbi s procjenama analitičara od veljače 2020., prema podacima LSEG-a. Paramount je promašaj pripisao padu prihoda od TV licenci. Što analitičarima može biti teško modelirati s obzirom na datume početka i završetka.

Prihodi Paramounta+ porasli su 46% zahvaljujući rastu pretplatnika u odnosu na prethodnu godinu i višim cijenama. Paramount+ korisnici smanjili su se za 2,8 milijuna u odnosu na prošli kvartal na 68 milijuna budući da je kompanija poništila ugovor o partnerstvus  korejskom streaming platformom za streaming.

Paramountov streaming odjel u kvartalu je ostvario dobit od 26 milijuna dolara nakon gubitka od 424 milijuna dolara prije godinu dana. Analitičari su procijenili gubitak od 265 milijuna dolara u ovom kvartalu.

Paramount je ponovno potvrdio da je na putu da dosegne profitabilnost u SAD-u za Paramount+ 2025. Usluga streaminga je podigla cijene i smanjila potrošnju na sadržaj.

Kvartalnoj dobiti Paramounta pomaže to što nema naknade za licenciranje NFL-a za to razdoblje. Ono će početi kasnije tijekom godine.

Dionice su do sada ove godine pale za 31% zbog pada broja pretplatnika kabelske televizije i tržišta mekog linearnog TV oglašavanja.

Paramount je također uzeo jednokratnu naknadu od 6 milijardi dolara povezanu s padom svojih kabelskih mreža. Dolazi nakon otpisa od 9,1 milijarde dolara od ravnopravnog Warner Bros. Discoveryja.

Tvrtka je naplatu morala prihvatiti kao prilagodbu koju je nametnula njezina transakcija sa Skydanceom.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno