Petak, 20 rujna, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Španjolac oborio rekord – ima najveću zbirku mobitela

Guinnessova knjiga rekorda nedavno je zabilježila još jedan tehnološki podvig. Pored Saudijca koji je spojio 444 igraće konzole na jedan televizor, u knjizi se našao i Španjolac Wences Palau Fernandez iz Barcelone. On sada drži titulu vlasnika najveće privatne zbirke mobitela na svijetu, s impresivnih 3.615 uređaja.

Fernandezova kolekcija obuhvaća raznovrsne modele, od legendarnih Nokija do najnovijih iPhonea, u svim mogućim varijantama i bojama. Njegova zbirka nadmašila je prethodni rekord Rumunja Andreia Bilbiea Argentisa, čija je kolekcija sadržavala 3.456 mobitela.

Fernandez je 2008. godine započeo svoju kolekcionarsku strast s namjerom da sakupi sve modele Nokije, piše Bug. Nokia je njegov omiljeni brend koji si ranije nije mogao priuštiti. U prvih deset godina skupio je 700 primjeraka te marke, a zatim proširio svoju kolekciju na uređaje drugih proizvođača. Njegova zbirka sada uključuje brojne rijetke modele i posebna izdanja. Tu su i unikatni primjerci koje je izuzetno teško, a ponekad i nemoguće pronaći.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno