Petak, 20 rujna, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

LinkedIn koristi vaše podatke za obuku umjetne inteligencije

Ako ste LinkedIn korisnik, trebali biste znati da je društvena mreža, bez pitanja, uključila račune u obuku generativnih AI modela. LinkedIn je uveo novu postavku privatnosti i obrazac za odjavu prije nego što je objavio ažuriranu politiku privatnosti u kojoj se navodi da se podaci s platforme koriste za treniranje AI modela.

“Možemo koristiti vaše osobne podatke za poboljšanje, razvoj proizvoda i usluga, razvoj i obuku modela umjetne inteligencije (AI), za razvoj, pružanje i personaliziranje naših usluga i stjecanje uvida uz pomoć umjetne inteligencije”, navodi se u ažuriranom uvjetima privatnosti kompanije “Linkedin”.

Ukoliko ne želite da “Linkedin” koristi vaše privatne podatke možete opozvati dozvolu tako što ćete otići na karticu “privatnost podataka” (Data Privacy). Nakon toga kliknite na “podaci za poboljšanje generativne umjetne inteligencije” (Data for Generative AI Improvement) i isključiti ovu funkciju, prenosi The Verge.

Kako se navodi, ovo isključenje “neće utjecati na obuku AI koja je već održana”. Odnosno, ne poništava i ne sankcionira prethodno korištenje osobnih podataka korisnika za razvoj umjetne inteligencije

U često postavljanim pitanjima objavljenim za njegovu obuku o umjetnoj inteligenciji kaže se da koristi “tehnologije za poboljšanje privatnosti za redigiranje ili uklanjanje osobnih podataka” iz svojih setova obuke te da svoje modele ne obučava na onima koji žive u EU, EEA ili Švicarskoj.

Ta je postavka za podatke koji se koriste za treniranje generativnih AI modela, ali LinkedIn ima druge alate za strojno učenje za stvari poput personalizacije i moderiranja koji ne generiraju sadržaj. Kako biste isključili korištenje svojih podataka za njihovu obuku, morat ćete također ispuniti LinkedIn obrazac za prigovor na obradu podataka.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno