Petak, 27 rujna, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

General Motors povlači vozila zbog problema s kočnicama

General Motors povući će 18.235 gospodarskih vozila u Sjedinjenim Državama zbog problema s kočnicama, priopćila je američka Nacionalna uprava za sigurnost cestovnog prometa (NHTSA).

“Moguće je da kočioni vod nema dovoljan razmak od nosača karoserije, što može rezultirati oštećenjem kočionog voda koje može dovesti do curenja kočione tekućine”, rekao je sigurnosni regulator za automobile.

Opoziv pokriva određene modele Chevrolet Express Cutaway i GMC Savana Cutaway proizvedene između 2013. i 2019. godine, prenosi Reuters. Trgovci će pregledati vozila i prema potrebi zamijeniti neispravne dijelove, prenosi portal Financije.

Ovo nije prvi veliki opoziv vozila ove tvrtke u 2024. Naime, General Motors je početkom godine iz prodaje povukao čak 820.000 kamioneta zbog problema sa stražnjim vratima.

Tada su utvrdili da bi elektronički mehanizam zasuna, koji se koristi za otvaranje vrata modela Chevy Silverado i GMC Sierra, mogao dovesti do kratkog spoja ako dođe u kontakt s vodom. Zaprimili su i 130 pritužbi na otvaranje stražnjih vrata tijekom vožnje.

Početkom tjedna GM je potvrdio da će privremeno otpustiti 1.695 radnika u svojoj tvornici Fairfax Assembly u Kansasu.

Kao razlog za otkaze naveli su širenje proizvodnje u toj tvornici. Zbog čega je potrebno pauzirati proizvodnju kako bi se instalirao novi alat. Zaposlenici bi trebali ponovno početi raditi tek krajem 2025. godine.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno