Petak, 18 listopada, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Foxconn i Nvidia ujedinjuju snage za proizvodnju čipova za AI infrastrukturu

Foxconn tvrtka, poznata kao najveći svjetski asamblator iPhonea, najavila je izgradnju najvećeg pogona za proizvodnju superčipova GB200 u Meksiku. Suradnja je to s tehnološkim gigantom Nvidijom. Ovaj novi pogon bit će ključan za proizvodnju komponenti za sljedeću generaciju Nvidijine Blackwell računalne platforme. Time se signalizira velika ekspanzija u sektoru umjetne inteligencije (AI).

Benjamin Ting, viši potpredsjednik za poslovna rješenja u oblaku u Foxconnu, predstavio je projekt tijekom godišnjeg tehnološkog dana tvrtke u Taipeiju. Istaknuo je da se radi o “najvećem proizvodnom pogonu GB200 na planeti” te naglasio “užasno veliku” potražnju za ovim platformama.

Predsjednik Foxconna, Yong Liu, potvrdio je da se tvornica gradi u Meksiku, gdje Foxconn već ima značajnu proizvodnu prisutnost. Liu je opisao planirani kapacitet kao “vrlo, vrlo ogroman”. Međutim, nisu otkriveni konkretni detalji o očekivanoj proizvodnji ili vremenskom okviru završetka projekta, doznaje Bonitet.

Ova inicijativa dolazi u trenutku kada Foxconn nastoji iskoristiti rast tržišta umjetne inteligencije. Tvrtka je profitirala od povećane potražnje za AI poslužiteljima. To je doprinijelo najvećem prihodu u trećem tromjesečju koji je objavljen prošle subote. Nvidia, koja je u kolovozu počela isporučivati uzorke Blackwell čipova partnerima, očekuje nekoliko milijardi dolara prihoda od ovih čipova u četvrtom kvartalu.

Spremni za AI revoluciju

Partnerstvo između Foxconna i Nvidije ključno je za ispunjenje rastuće potražnje za AI računalnom infrastrukturom. Liu je također istaknuo da je Foxconnov lanac opskrbe spreman za AI revoluciju. Naglasili su napredne tehnologije hlađenja i raspršivanja topline koje su potrebne za infrastrukturu poslužitelja GB200.

Ova suradnja neće samo unaprijediti proizvodnju superčipova, već će i dodatno učvrstiti Meksiko kao središte proizvodnje visoko tehnoloških komponenti. Kako se potražnja za AI tehnologijama nastavlja povećavati, očekuje se da će ovakvi projekti igrati ključnu ulogu u oblikovanju budućnosti tehnologije.

Foxconn i Nvidia nastavljaju s radom na inovacijama koje će oblikovati sljedeće generacije tehnologije. Izgradnja ovog pogona u Meksiku predstavlja značajan korak prema ostvarivanju tih ambicija.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno