Subota, 26 listopada, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Cybertruck u top 3 prodaje električnih vozila

Teslin Cybertruck, kontroverzni električni pickup, postao je treće najprodavanije električno vozilo u Sjedinjenim Američkim Državama tokom trećeg kvartala. Samo su Teslini Model 3 i Model Y SUV imali bolje prodajne rezultate.

Ovaj uspeh je još impresivniji kada se uzme u obzir da je Cybertruck inicijalno prodavan isključivo u najskupljoj varijanti. Ova situacija naglašava teške izazove s kojima se suočavaju tradicionalni proizvođači automobila, kao što su Ford i General Motors. Oni se bore s pronalaženjem kupaca za svoja električna vozila.

Prema istraživačkoj firmi Kelley Blue Book, Cybertruck je u trećem kvartalu ostvario preko 16.000 prodatih primjeraka. U isto vreme, Ford je prodao oko 7.000 primjeraka svog modela F-150 Lightning i nešto više od 13.000 SUV-ova Mustang Mach-E.

General Motors je zabeležio određeni uspeh s novim električnim modelima Blazer i Equinox, ali je ukupno prodao oko 32.000 električnih vozila u prošlom kvartalu. Rivian je isporučio samo 3.800 električnih kamioneta, što dodatno naglašava konkurenciju na tržištu, navodi Poslovni Puls.

Iz Tesle su izjavili da su ostvarili 25,2 milijarde dolara prihoda u poslednjem kvartalu. Njihova dobit iznosila je 2,2 milijarde dolara, što ukazuje na značajan profit. Tesla je povećala svoj profit prodajom regulatornih kredita drugim proizvođačima, ostvarivši 739 milijuna dolara.

Ovo predstavlja drugi najveći iznos ikada prodan u jednom kvartalu, odmah iza 890 milijuna dolara koji je zabeležen u drugom kvartalu ove godine.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno