Petak, 21 lipnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Alta Pay ima više dionica Addiko Bank nego što je prethodno prikazano

Prije nekoliko tjedana kompanija Alta Pay Davora Macure objavila je da posjeduje gotovo 29,59 posto dionica Addika Banke. Sada je objavljeno da ih imaju još i više.

Tvrtka je napravila odgođeno izvješće u kojemu je prikazala da zapravo posjeduje 36,46 posto dionica Addiko Bank sa sjedištem u Beču.  

Alta Pay Group d.o.o. objavila je putem odgođenog izvješća da će 1. veljače 2024. sklopiti uvjetni ugovor o kupoprodaji dionica za stjecanje 1.340.207 dionica (6,87%) društva Addiko Bank AG. Što je rezultiralo udjelom od 9,63% glasačkih prava vezanih uz dionice na datum obavijesti, te 26,83% glasačkih prava kroz financijske i druge instrumente. Dakle, ukupno 36,46%, piše Boerse-Social.

Prema obavijesti, stjecanje je obavljeno 1. veljače 2024. Što znači da je objava dostavljena više od 3 mjeseca nakon roka određenog zakonom.

Obzirom da Alta Pay posjeduje više od 30 posto dionica, postaje kontrolni dioničar. A kontrolni dioničar, prema pravilima za uvrštenje, definiran je kao osoba ili grupa osoba koja kontrolira poslovanje.

„Addiko prima na znanje zakašnjelu obavijest i temeljnu akviziciju o kojoj ranije nije bio obaviješten. Addiko naglašava veliku važnost primjerene transparentnosti tržišta kapitala i poštivanja zakonskih pravila o objavljivanju podataka, posebice u trenutnoj situaciji. Addiko pomno prati situaciju kako bi razjasnio sve moguće implikacije takve zakašnjele obavijesti i temeljne akvizicije.“ – navela je u priopćenju Addiko Bank AD.

Autor: Financa.ba (prilikom preuzimanja obvezno navesti izravni link na članak)

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno