Petak, 21 lipnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Ujedinjeni Arapski Emirati i Vijetnam predvode svijet po vlasništvu kriptovaluta

Prema Triple-A podacima iz 2023. godine, Ujedinjeni Arapski Emirati i Vijetnam su na vrhu liste zemalja s najvećim postotkom stanovništva koji posjeduje kriptovalute. Dok Indija, Kina i Sjedinjene Američke Države prednjače po ukupnom broju vlasnika kriptovaluta.

Marcusa Lua iz Visual Capitalista rangirao je prvih 10 zemalja prema postotku stanovništva koje posjeduje Bitcoin.

U nastavku je prikazana tablica koja sadrži stope posjedovanja kriptovaluta u prvih 10 zemalja, zajedno s odgovarajućim brojkama o broju stanovnika.

Države koje posjeduju najviše kriptovaluta
Države koje posjeduju najviše kriptovaluta

Treba istaknuti da bi Indija zauzela prvo mjesto s 93 milijuna vlasnika kriptovaluta, dok bi je slijedile Kina s 59 milijuna i Sjedinjene Američke Države s 52 milijuna, kada bismo zemlje rangirali prema stvarnom broju vlasnika kriptovaluta.

Ujedinjeni Arapski Emirati na prvom mjestu

Prema Izvještaju o kripto bogatstvu tvrtke Henley & Partners za 2023., Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) imaju najveći postotak vlasništva nad kriptovalutama globalno. Navodi se da vlada te nacije posebno podržava kriptovalute.

Regulatorno tijelo za financijske usluge (FSRA-ADGM) u Ujedinjenim Arapskim Emiratima prethodno je usvojilo pravila i propise koji se odnose na kupovinu i prodaju kriptovaluta.

Vijetnam vodeći u jugoistočnoj Aziji

Prema tvrdnjama Crypto Council for Innovation, neoporeziva priroda posjedovanja bitcoina u Vijetnamu čini tu kriptovalutu privlačnom imovinom.Veliki postotak vlasništva kriptovaluta u Vijetnamu može se također pripisati velikom broju ljudi u zemlji koji nemaju pristup bankarskim uslugama.

Kriptovalute pružaju alternativni način pristupa financijskim uslugama bez ovisnosti o tradicionalnim bankama, piše Bankar.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno