Financa
Digitalni poslovni portal

Apple prekinuo prodaju u Rusiji zbog napada na Ukrajinu

Američka tehnološka tvrtka “Apple” objavila je jučer da zaustavlja svu prodaju u Rusiji kao odgovor na rusku vojnu intervenciju u Ukrajini.

“Duboko smo zabrinuti zbog ruske invazije na Ukrajinu i stojimo uz sve ljude koji pate od posljedica nasilja. Podržavamo humanitarne napore, pružamo pomoć za rastuću izbjegličku krizu i činimo sve što možemo da podržimo naše timove u regiji”, rekao je Apple u priopćenju.

Tvrtka je navela niz mjera kao odgovor na rusku invaziju, uključujući zaustavljanje svakog izvoza na svoje prodajne kanale u zemlji.

Usluga “Apple Pay” i druge usluge ograničene su, priopćila je tvrtka, a ruski državni mediji “RT News” i “Sputnik News” više nisu dostupni za preuzimanje iz “Apple Storea” izvan Rusije.

Korisnici u Rusiji i danas su mogli pristupiti Appleovoj internetskoj trgovini, no pokušaji kupnje iPhonea pokazali su da ti proizvodi nisu bili dostupni za isporuku, navodi Reuters.

Izvor:Agencije

Prijavite se na naš Newsletter

Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije