Ponedjeljak, 22 srpnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Banka u SAD otpustila grupu zaposlenika zbog lažiranja poslovnih aktivnosti

Wells Fargo proveo je nedavno istragu aktivnosti određenih zaposlenika. Otpustio je njih više od desetak, jer je otkriveno da su lažirali rad tipkovnice, te samim time odavali dojam aktivnosti na radnom mjestu.

Treća najveća banka u SAD-u, Wells Fargo, ovog je tjedna nadležnom regulatoru bankarskog sektora Financial Industry Regulatory Authority (FINRA) prijavila izvanredne otkaze za određeni broj svojih zaposlenika, zbog “neetičnog ponašanja”. Slijedom toga, Bloomberg doznaje da je, kako to u Americi vole reći “više od tucet”, zaposlenika uhvaćen u nečasnoj radnji. Naime, oni su pokrenuli simulator aktivnosti na računalu. Cilj je bio stvoriti dojam aktivnosti na radnom mjestu, stoji u izvješću FINRA-e.

Zaposlenici su otpušteni nakon revizije određenih tvrdnji, koje su govorile o lažiranju aktivnosti. Uzrok je naravnosoftverski simulator rada tipkovnice na njihovim poslovnim računalima. Otpušteni radnici zvog svojeg su nedoličnog ponašanja dobili otkaze. Nije poznato jesu li se simulacijskim softverom koristili za “rad” od kuće, u uredu ili oboje.

Wells Fargo je među kompanijama koje su od veljače 2022. godine uvele hibridni rad. Nakon pandemijskog razdoblja su ipak primorali svoje zaposlenike na dolazak u urede. Trenutačno tamo moraju biti barem tri dana na tjedan. Oni na upravljačkim pozicijama moraju se u uredu pojaviti najmanje četiri dana tjedno.

O incidentu postoje tek šturi službeni podaci, tako da nije poznato niti što su snalažljivi radnici radili dok su im računala softverski lažirala prisutnost na radnom mjestu. Nije objavljeno niti kojim su se softverom za to služili, ali niti kako su točno otkriveni – odnosno, je li poslodavac implementirao kakvo softversko rješenje za praćenje aktivnosti na računalima, ili je do otkrića došlo slučajno, navodi Bug.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno