Financa
Digitalni poslovni portal

Električna jahta na kotačima

Mercedesova luksuzna limuzina EQS predstavlja sami vrh ponude električnih automobila proizvođača sa sjedištem u njemačkom gradu Stuttgartu. U proizvodnju je krenuo prije točno dvije godine. Prema aktualnim vijestima Mercedes već sprema neke preinake na modelu.

Kako piše britanski medij Autocar, citirajući službene objave samog proizvođača, poboljšanja stižu za produkciju modela koja kreće od iduće godine. Tiču se povećanja snage i dometa. Izlazna snaga za model EQS 450 4Matic se povećava za 27 „konja“ (na ukupno 355), dok model EQS 580 4Matic dobiva dodatnih 20 KS (povećava se na ukupno 536). Nakon ovog povećanja, sedma verzija će se izjednačiti po snazi sa EQS SUV verzijom u istim varijantama.

Varijante

Varijante sa pogonom na sva četiri kotača bit će opremljene jedinicom za isključivanje (DCU). Ona omogućuje da prednja pogonska jedinica bude odspojena pri laganom pritisku gasa kako bi se dobila veća učinkovitost. Kao rezultat toga, prema WLTP-u, EQS 450 4Matic navodno može dobiti dodatnih 22 km dometa i, prema podacima koje iznosi proizvođač, podiže ukupni domet sa dosadašnjih maksimalnih 697 km na novih 719 km. Za navedeni jači model domet se navodno podiže sa maksimalnih 692 km na novih 717 km. Ovi modeli koriste bateriju istog kapaciteta od 107.8 kWh.

Još jedan upgrade će biti i postavljanje toplinske pumpe umjesto trenutnog konvencionalnog kompresora zraka. Zahvaljujući visokom stupnju učinkovitosti ovo je energetski najučinkovitiji način grijanja električnog vozila na hladnim vanjskim temperaturama.

Iako su početkom ove godine bile najave da će ove promjene krenuti od ovog ljeta, zasad stoji da ih možemo očekivati na modelima koji će se proizvoditi od iduće godine.

Izvor: bajtbox.com

Prijavite se na naš Newsletter

Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije