Četvrtak, 18 travnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Hong Kong želi postati kripto hub

Unatoč volatilnosti, Hong Kong nastoji postati virtualno središte imovine.

Poticaj digitalne imovine u gradu u oštroj je suprotnosti s kineskim kopnom.  Peking je učinkovito zabranio trgovanje i iskorijenio aktivnosti povezane s kripto.

Hong Kong planira uvesti nova pravila u lipnju koja će zahtijevati da platforme za kripto trgovanje imaju licencu Komisije za vrijednosne papire i ročnice. Regulator je već pokrenuo konzultacije o svom prijedlogu reguliranja platformi za trgovanje virtualnom imovinom.

Tvrtke koje su razgovarale s CNBC-jem kažu da se nadaju da središnja vlada možda promatra kripto poteze Hong Konga.

“Ako ništa drugo, Kina bi mogla promatrati učinak na Hong Kong poštivanjem tih pravila, izdavanjem novih kripto-povezanih proizvoda ili rješenja temeljenih na blockchainu te povećanjem trgovinskih i poslovnih aktivnosti koje bi mogle uslijediti”, rekao je Justin d ‘Anethan, institucionalna direktorica prodaje u Amber Groupu.

Izvršni direktor Hashkey Capitala Deng Chao imao je slične osjećaje i rekao je da bi potencijalna legalizacija kriptovalute u Hong Kongu mogla poslužiti kao kompas za Kinu.

Hong Kong i kripto tvrtke

“U budućnosti bi to moglo poslužiti kao model za formuliranje politike u drugim regijama [u Kini] ako se pokaže uspješnim”, rekao je CNBC-u u e-poruci i dodao da bi Web3 i kripto tvrtke mogle na kraju usvojiti usklađeniji pristup njihovim dnevnim operacijama.

Web3 se odnosi na sljedeću generaciju interneta. Zagovornici kažu da će biti više decentraliziran i smanjiti moć velikih tehnoloških tvrtki. Neki zagovornici kažu da će kriptovalute vjerojatno biti ključni dio Web3.

U prosincu je bivši član Odbora za monetarnu politiku kineske središnje banke, Huang Yiping, pozvao Peking da preispita svoju raširenu zabranu kriptovalute.

Huang je rekao da bi mogle biti propuštene prilike za razvoj digitalne tehnologije ako se kripto transakcije zabrane na dulje vrijeme.

Ipak, ostaje oprez oko toga može li Hong Kong na kraju biti kineska kripto sjeverna zvijezda.

Iako se priča o tome da bi Kina potencijalno mogla popustiti u svom stavu o kriptovaluti. Za sada zapravo ne možemo vidjeti ništa što bi ukazivalo na tako nešto”, rekao je d’Anethan.

Osim toga, malim ulagačima koji žele uskočiti u hongkonšku kriptovalutu neće biti lako.

Izvor: seebiz.eu

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno