Financa
Digitalni poslovni portal

Jedna od najvrjednijih softverskih tvrtki preuzeta je za gotovo 70 milijardi dolara

Američki proizvođač čipova Broadcom sklopio je ugovor vrijedan 69,5 milijardi dolara za kupnju softverske tvrtke VMware.

Dioničari VMwarea moći će birati hoće li dobiti 142,5 dolara u gotovini ili 0,2520 dionica Broadcoma za svaku dionicu koju posjeduju u softverskoj kompaniji, 33 posto premiju na njezinu vrijednost prije početka prošlotjednih pregovora, prenose Biznis.rs i bonitet.com.

Ovim ugovorom proizvođač poluvodiča će se transformirati u raznoliku tehnološku tvrtku, čije će poslovanje uključivati ​​mikročipove i usluge računalstva u oblaku.

Milijarder koji vodi Broadcom Hawk Tan, istražuje opcije za ugovore sa softverskim tvrtkama otkako je Donald Trump blokirao njegov pokušaj kupnje Qualcomma zbog zabrinutosti za nacionalnu sigurnost.

Prema ugovoru s VMwareom, Tan preuzima jednu od najvrjednijih i najprofitabilnijih softverskih tvrtki.

Prije početka pregovora o kupnji vrijednost VMwareovih dionica pala je za oko polovicu u odnosu na vrhunac 2019. godine i 20 posto ispod vrijednosti s početka godine.

Prijavite se na naš Newsletter

Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije