Srijeda, 24 travnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Metoda 6-1 za uštedu kod kupovine namirnica

Kuhar iz New Yorka podijelio je svoju metodu koju koristi kako bi uštedio u kupovini namirnica. Šest vrsta povrća, pet vrsta voća, četiri namirnice s proteinima, tri namirnice sa škrobom, dva umaka i jedna namirnica za vaše zadovoljstvo. Ako je ovo vaš ovotjedni popis za kupovinu namirnica, vjerojatno ste čuli za Willa Colemana. Kuhar je to iz New Yorka koji je objavio ovaj viralni savjet za kupovinu namirnica.

Prema mišljenju njega i njegovih brojnih sljedbenika na društvenoj mreži TikTok, ovaj vam trik može pomoći da uštedite i da bacate manje hrane. Na ovaj ćete način kupiti samo ono što vam zaista treba. Umjesto da kupite previše hrane koju nećete potrošiti, prenosi Poslovni dnevnik.

Prednosti metode  6-1 za kupovinu namirnica

Činjenica je da su cijene namirnica porasle više nego ikada, a ovo je zaista pouzdan način da sebi i svojim ukućanima osigurate zdravu i uravnoteženu prehranu uz minimalne troškove. S ovim načinom kupovine hrane možete pribaviti sve potrebne makronutrijente, ali ćete i osigurati da kupovinu hrane poput slatkiša, grickalica, gaziranih pića i suvišnog voća i povrća svedete na minimum. Vrlo ste vjerojatno svjesni da će vam takvi kvarljivi proizvodi ionako pod kraj tjedna strunuti i završiti u smeću.

Također, postoje mnoge prednosti povećanja raznolikosti prehrane u vidu različitih vrsta proizvoda do novih žitarica, proteina, pa čak i ulja za kuhanje. Zamjena onoga što obično kupujemo mogla bi nam pomoći da konzumiramo više hranjivih tvari. Osim toga, biti fleksibilan pri kupnji je ono što svi trebamo učiniti ako želimo uštedjeti novac. Na primjer, umjesto mesa ili jaja, jedna od proteinskih namirnica koju ćete kupiti ovaj tjedan može biti zdrava i svestrana leća.

Na kraju, namirnice koje sadrže škrob i namirnica za zadovoljstvo mogu vam pomoći da zaokružite svoje obroke i spriječiti vas da se osjećate ograničeno ili da naručite hranu iz restorana.

Primjer 6-1 kupovine namirnica

Ako trebate inspiraciju za svoju sljedeću kupovinu, ovo je jedan primjer koji možete iskoristiti:

  • 6 vrsta povrća: prokulice, šparoge, butternut tikva, celer, kristal salata, krumpir
  • 5 vrsta voća: jabuke, banane, grožđe, naranče i kruške
  • 4 namirnice s proteinima: jaja, mljeveno meso, pileći file i leća
  • 3 namirnice sa škrobom: tortilje, riža, špageti
  • 2 umaka: salsa, pesto genovese
  • 1 namirnica za čisti užitak: sladoled.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno