Financa
Digitalni poslovni portal

PayPal lansirao prvi stablecoin podržan dolarima

PayPal je lansirao stablecoin podržan američkim dolarima kako bi olakšao plaćanja kao najnoviji dodatak svom paketu kripto usluga. To je prvi takav potez velike američke financijske institucije.

Nova imovina, nazvana PayPal USD, osmišljena je kako bi odgovorila na “nastajući potencijal” za transformaciju plaćanja u Web3 i digitalno izvornim okruženjima. Njegovo lansiranje dolazi u trenutku kada sudionici na tržištu čekaju glasovanje u Kongresu o ključnom zakonu o stablecoinu, koji je po prvi put upravo stigao u Zastupnički dom s tri druga zakona o kripto.

PayPal je rekao da je funkcija stablecoina smanjiti nestabilnosti u plaćanjima na temelju iskustva u virtualnim postavkama. Funkacija mu je i omogućiti izravne tokove programerima. Može se otkupiti za dolare i podržan je dolarskim depozitima, kratkoročnim američkim državnim obveznicama i sličnim novčanim ekvivalentima.

Prelazak na digitalne valute zahtijeva stabilan instrument koji je i digitalno izvoran i lako povezan s fiat valutom poput američkog dolara. Naša predanost odgovornim inovacijama i usklađenosti te naša dosadašnja iskustva u pružanju novih iskustava našim klijentima, osiguravaju temelj neophodan za doprinos rastu digitalnih plaćanja putem PayPal USD.

Dan Schulman, predsjednik i glavni izvršni direktor PayPala

Dionice PayPala su nakon vijesti porasle za više od 2%, piše CNBC.

Ostali stablecoini

PayPal stablecoin izdaje Paxos, veteran prostora stablecoina i PayPalov brokerski partner za usluge kupnje i prodaje kripto valuta. Paxos je također ranije izdao stablecoin BUSD vezan za dolar, s oznakom Binance. Odjel za financijske usluge države New York u veljači je naredio prestanak izdavanja BUSD. To je označilo početak ovogodišnjeg pada tržišne kapitalizacije stablecoina.

Tržišna kapitalizacija za USD Coin, najveći stabilcoin podržan dolarima koji je izdala američka tvrtka, pala je oko 41% od 1. siječnja, prema CryptoQuantu. USDC-om upravlja konzorcij pod nazivom Centre, koji je osnovao Circle i uključuje kripto burzu Coinbase.

Stablecoini su kriptovalute čije su cijene vezane za temeljnu imovinu. Iako su osmišljene da budu manje volatilne od većine virtualnih valuta, nisu bile imune na ovogodišnje regulatorne udare na kriptovalute. Kao ni ranije tijekom godine na bankarsku krizu.

Često se koriste za trgovanje drugom kripto imovinom kao što su bitcoin i ether. Budući da ne ulaze u tradicionalni financijski sustav, trgovci mogu ulaziti i izlaziti iz pozicija brže i jeftinije nego da rade s fiat valutama poput dolara.

Prijavite se na naš Newsletter

Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije