Četvrtak, 18 travnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Platforma X će biti aplikacija za sve: od komunikacije pa do plaćanja

Muskove ambicije kako želi da izgleda platforma X dobro su poznate. Vlasnik te društvene mreže želi da ona postane aplikacija za sve. Od komunikacije pa do plaćanja koja bi nam mogla zamijeniti novčanike, ali i sve druge komunikacijske platforme. Pa čak i – telefonske brojeve. Njegova platforma X krajem prošle godine uvela je mogućnost obavljanja audio i videopoziva. Pri čemu treba naglasiti da svi mogu primati takve pozive, a ne i obavljati ih. Ta je opcija, naime, rezervirana samo za pretplatnike te društvene mreže.

A jedan od pretplatnika koji će svoju komunikaciju gotovo u potpunosti prebaciti na bivši Twitter je, naravno, Elon Musk.

Platforma X se još nije pozicionirala kao kanal komunikacije

Tijekom sljedećih nekoliko mjeseci ukinut ću svoj broj telefona. Koristit će samo platforma X za svoje tekstualne poruke te audio i video pozive, objavio je krajem prošlog tjedna Musk na svojoj platformi. Ne treba sumnjati kako je ovo način na koji Musk želi reklamirati. Odnosno popularizirati ove mogućnosti na platformi X jer mnogi i dalje ne vide ovu društvenu mrežu kao nekog konkurenta WhatsAppu, Viberu, Signalu i drugim komunikacijskim platformama, piše The Independent. I dalje je isključivo mjesto za objavu i komentiranje tekstualnih, slikovnih i video objava.

Uvođenje opcije telefonskih poziva na toj mreži ne znači da vas sad mogu zvati svi pretplatnici koji to žele. Korisnici i dalje imaju kontrolu nad osobama koje s njima mogu stupiti u kontakt putem te mreže. Korisnici pod dijelom postavki za privatnost i sigurnost mogu odabrati žele li omogućiti ili zabraniti pozive. Na istom je mjestu moguće odrediti tko ih može zvati – osobe koje prate, oni koji su im u imeniku ili verificirani korisnici, piše Zimo.

Informacije o broju pretplatnika koji zaista koriste X za obavljanje poziva nisu poznate. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li ih ova Muskova objava motivirati da barem isprobaju njegovu mrežu za glasovne i video pozive. Od kada je Musk preuzeo Twitter (i kasnije ga preimenovao u X) tu društvenu mrežu karakteriziraju brojni usponi i padovi. Ne treba zaboraviti ni brojne kritike te gubitak oglašivača, s tim povezano i pad prihoda. Prema podacima s početka godine, od preuzimanja Twittera vrijednost te tvrtke pala je za čak 70 posto.

U kompaniji se ipak nadaju kako će se stvari stabilizirati. Nadaju se i kako će s vremenom nove opcije privući veći broj korisnika, uključujući i veći broj pretplatnika. Nove korisnike pokušat će privući i opcijama poput spomenutog direktnog plaćanja između osoba koje imaju profil na X-u i drugima.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno