Utorak, 16 srpnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Rusija zabranjuje izvoz

Nakon ekonomskih sankcija Zapada, ruska vlada napravila je popis robe i opreme koja je prethodno uvezena u Rusiju iz inozemstva i kojoj je zabranjeno iznošenje iz zemlje do kraja godine, priopćili su Kabineta ministara u četvrtak.

Prema službenom priopćenju objavljenom na web stranici vlade, popis uključuje preko 200 stavki, uključujući “tehnološku opremu, telekomunikacijsku opremu, medicinsku opremu, vozila, poljoprivredne strojeve, električnu opremu”, kao i “željezničke vagone i lokomotive, kontejnere, turbine, metal i strojeve za obradu kamena, monitore, projektore, konzole i ploče.

Izvoz ove robe privremeno je ograničen za sve strane zemlje, s izuzetkom država Euroazijske ekonomske unije (EAEU), Abhazije i Južne Osetije – navodi se u priopćenju.

Ova odluka dolazi nakon dekreta koji je u utorak potpisao predsjednik Vladimir Putin, a nakon masovnog odlaska zapadnih kompanija iz Rusije, piše CNN.

Osim toga, ruska vlada je privremeno ograničila izvoz određenih vrsta drveta iz Rusije u države koje su počinile neprijateljske radnje, navodi se na objavljenom popisu.

Ograničenja će ostati na snazi do kraja 2022.

Ova je mjera nužna kako bi se osigurala stabilnost na ruskom tržištu – stoji u poruci.

Izvor: FENA

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno