Financa
Digitalni poslovni portal

Chelsea ostaje bez sponzora

Telekomunikacijska tvrtka Three zatražila je od nogometnog kluba Chelsea privremeni raskid međusobnog ugovora koji je vrijedan oko 40 milijuna engleskih funti.

‘Zatražili smo od Chelseaja da privremeno prekine naše sponzorstvo nad klubom, uključujući uklanjanje ime našeg brenda s dresova te na samom stadionu i oko njega’, oglasili su se iz kompanije Three, a sve uslijed odluke britanske vlade tijekom četvrtka.

Naime, britanska vlada je, kao odgovor na rusku invaziju na Ukrajinu, objavila nove sankcije protiv sedam ruskih oligarha, među kojima je i Roman Abramovich, vlasnik prvoligaša Chelsea čija je prodaja na čekanju.

‘Ograničenja zamrzavanja imovine također se primjenjuju na sve subjekte u vlasništvu ili pod kontrolom Romana Abramoviča. To znači da nogometni klub Chelsea također podliježe zamrzavanju imovine pod financijskim sankcijama Ujedinjenog Kraljevstva’, navodi se u priopćenju vlade.

Odlazak kompanije Three očito je samo početak domino efekta kada je u pitanju aktualni pobjednik Lige prvaka i pobjednik klupskog SP-a. Istu reakciju, tj. odlazak od Chelseaja, najavio je i Hyundai.

Izvor: tportal

Prijavite se na naš Newsletter

Možda Vam se sviđa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste u redu s tim, ali možete odbiti ako želite. Prihvati Opširnije