Četvrtak, 30 svibnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Silvergate obustavlja mrežu kripto plaćanja

Silvergate Capital Corp priopćio je u petak da je donio “odluku temeljenu na riziku” da ukine Silvergate Exchange Network, svoju mrežu kripto plaćanja, dva dana nakon što je banka usmjerena na digitalnu imovinu izazvala sumnje u svoju održivost.

Odmah stupajući na snagu, Silvergate Bank je donio odluku temeljenu na riziku da ukine Silvergate Exchange Network (SEN). Sve ostale usluge vezane uz depozite ostaju operativne“, rekao je Silvergate u izjavi objavljenoj na svojoj web stranici, piše Reuters.

Silvergate Exchange Network, jedna od najpopularnijih ponuda banke, omogućila je danonoćne prijenose između ulagača i kripto razmjene, za razliku od tradicionalnih bankovnih prijenosa, za koje često mogu potrajati dani.

Dionice Silvergate – a pale nakon objave

Dionice Silvergatea pale su u petak više od 2% u trgovanju izvan radnog vremena, nakon što su u redovnom trgovanju porasle za 0,9% na 5,77 USD. Dionice su u četvrtak pale na rekordno nisku razinu, završivši dan s padom od više od 97% u odnosu na najvišu razinu svih vremena u studenom 2021.

Kompanija je u srijedu upozorila u podnesku da procjenjuje svoju sposobnost poslovanja kao neograničenog poslovanja, otkrivajući da je ove godine prodao dodatne dužničke vrijednosne papire s gubitkom i da daljnji gubici znače da bi banka mogla biti “manje nego dobro kapitalizirana”.

Nakon upozorenja, “teškaši” u kriptovalutama, uključujući Coinbase Global Inc i Galaxy Digital, odustali su od Silvergatea kao svog bankarskog partnera. Izdavatelji stablecoina Paxos i Circle, Cboe-ova mjenjačnica digitalne imovine te kripto mjenjačnice Bitstamp i Gemini također su obustavili svoja partnerstva sa Silvergateom.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno