Četvrtak, 18 travnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Telegram osniva kriptoburzu

Osnivač Telegram-a, Pavel Durov, najavio je da će pokrenuti decentraliziranu kripto burzu, centralizirane proizvode kao i privatne novčanike.

Cilj ovog projekta je, prema riječima Durov-a, treba ispraviti centralizaciju postojećih kripto entiteta. Prema njegovom mišljenju ovaj faktor je iznevjerio milijune korisnika povezane sa kolapsom FTX burze.

Sljedeći korak Telegram-a je da napravi nekoliko decentraliziranih alata, privatne novčanike i decentraliziranu burzu za milione ljudi, gdje će moći trgovati i čuvati kriptovalute. Na ovaj način možemo ispraviti ono što se dogodilo zbog visokog nivoa centralizacije, koja je iznevjerila na stotine tisuća korisnika kriptovaluta,“ – dodao je Durov.
Durov je dalje naglasio da je trenutni blockchain ekosistem skrenuo sa svog osnovnog puta. Smatra da se nedovoljno promovira decentralizacija. Osnivač Telegram-a je rekao da nije čudno što se FTX incident dogodio jer je koncentracija moći u rukama nekolicine.

Rješenje je jasno. Blockchain projekti bi se trebali vratiti svojim korijenima – decentralizaciji. Korisnici kriptovaluta bi se trebali vratiti transakcijama bez posrednika. Također trebaju imati vlastite novčanike koji se ne oslanjaju na treće strane,“ dodaje Durov.
Durov poziva blockchain programere da stvore proizvode koji su jednostavni za korištenje. Čak je prozvao i Ethereum rekavši da je ETH „i dalje star i skup čak i nakon svojih skorijih nadogradnji.“

Kolaps kripto burze FTX i ogromni gubici od strane korisnika doveli su do toga da se podigne zabirnutost oko upravljanja centraliziranim burzama, navodi kripto.ba.

Kako se kolaps burze FTX još uvijek odražava na kripto tržište, osnivač ove burze Sam Bankman-Fried se odbija suočiti s činjenicama da je učinjeno išta loše. Prema izvješću kompanije Finbold, Sam Bankman-Fried tvrdi da se ovaj kolaps dogodio zbog „ogromne korelacije raznih događaja tijekom kretanja slobodnog tržišta.“

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno