Utorak, 30 travnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Binance ulaže milijardu u oporavak kriptotržišta

CEO Binancea Changpeng Zhao namjerava prikupiti milijardu dolara u fond za oporavak kripto industrije.

Binance namjerava izdvojiti milijardu dolara za fond za oporavak industrije. Changpeng Zhao otkrio je namjeru u novoj ponudi za imovinu bankrotirane kompanije za pozajmljivanje kriptovaluta Voyager od strane njenog poslovanja sa sjedištem u Sjedinjenim Državama.

U razgovoru za BloombergTV, Changpeng Zhao dotakao se brojnih tema. Uglavnom onih koje su se dogodile u jednom burnom mjesecu za ekosustav kriptovaluta, prenosi Kripto.ba.

Glavni među njima bio je Binanceov predloženi fond za oporavak industrije. Za cilj ima pružanje financijske podrške obećavajućim projektima prilikom financijskih problema. Osnivač burze predstavio je ideju nakon sada već zloglasnog kolapsa FTX-a.

CZ je rekao da bi detalji o fondu trebali biti objavljeni na blogu burze u narednim danima.

Bilo je nekoliko rasprava o tome kako to strukturirati – hoćemo li ga učiniti slobodnim ili stvarnim fondom? Mislim da idemo s labavim pristupom gdje će različiti igrači u industriji doprinijeti kako žele.

Fond će biti javno vidljiv, a doprinositelji će slati sredstva na centralnu, transparentnu blockchain adresu. Zhao je također napomenuo kako se očekuje da će fond početi s radom prije kraja 2022. godine. Predstavio je šestomjesečnu mapu puta u okviru koje očekuje oporavak industrije.

U izvješću se također navodi da je Binance.US zainteresiran za novu ponudu za imovinu koja pripada sada bankrotiranom Voyager Digitalu. Kreditna firma je bila jedna od nekoliko kompanija koja je propala nakon kolapsa Terre u svibnju 2022.

CZ je također rekao da će burza razmotriti drugi pogled na neku imovinu ili poslove koji pripadaju FTX-u. Binance je razmatrao dogovor o otkupu burze Sam Bankman-Frieda prije njenog spektakularnog kolapsa u studenom 2022.

Zhao je rekao da je FTX uložio u brojne projekte. Neki od njih mogli bi se i spasiti i biti od interesa ako i kada postanu dostupni.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno