Petak, 18 listopada, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Svjetski ekonomski forum dobiva novog lidera

Svjetski ekonomski forum (SEF) potvrdio je u utorak da se njegov osnivač Klaus Schwab povlači iz svakodnevnog upravljanja organizacijom nakon više od 50 godina na čelu. Svjetski ekonomski forum je saopćio da je ovaj potez dio višegodišnje strategije za promjenu upravljačke strukture. Upravljanje se prebacuje na predsjednika i upravni odbor.

Forum nije otkrio tko će naslijediti Schwab-a i postati lice njegovog elitnog godišnjeg sastanka u Davosu u Švicarskoj, prenosi CNBC.

Od 2015. godine Svjetski ekonomski forum je transformisan od platforme za okupljanje u vodeću globalnu instituciju za javno-privatnu suradnju

saopćili su iz Svjetskog Ekonomskog Foruma

U izjavi je navedeno da je kao dio te transformacije, također evvolucija upravljanja. Od organizacije kojom upravlja osnivač do organizacije u kojoj predsednik i upravni odbor preuzimaju punu izvršnu odgovornost.

Neprofitni think tank potvrdio je da će Schwab prijeći na mjesto predsjednika upravnog odbora. Dodalo se da će odbor biti organiziran oko četiri strateška odbora „kako bi se dodatno ojačao učinak našeg rada“. Svjetski ekonomski forum je najavio da će promjena vodstva biti završena prije sledećeg okupljanja u Davosu u siječnju 2025. godine.

Schwab, njemački inženjer i ekonomista osnovao je forum 1971. godine. Takođe je bio njegov izvršni predsednik. Tada poznat kao Europski menadžment forum. U početku je zamišljen kao mjesto za okupljanje europskih poslovnih ljudi i političara zbog rasprave o jačanju njihove konkurentnosti u odnosu na SAD. Tijekom vremena, godišnje okupljanje u Davosu postalo je događaj koji globalna elita mora posjetiti, piše Biznis.rs.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno