Petak, 18 listopada, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Greška u Chromeu uzrokovala nestanak lozinki za milijune korisnika

Greška u Chrome pregledniku uzrokovala je nestanak lozinki za milijune korisnika. To je izazvalo veliku zabrinutost među onima koji se oslanjaju na preglednike za pohranu svojih lozinki.

Pogreška u Chrome pregledniku dovela je do nestanka lozinki za milijune korisnika širom svijeta. Prema izjavi iz Googlea, greška u verziji M127 Chrome pregledniku na Windowsima je sprječavala korisnike da vide postojeće lozinke ili da pohrane nove.

Budući da prosječan korisnik svakodnevno koristi mnogo lozinki i često ih pohranjuje u preglednik radi lakšeg pristupa, ova greška je za mnoge predstavljao ozbiljan izazov.

Prema službenom objašnjenju, problem je nastao zbog “promjene u ponašanju proizvoda bez odgovarajuće zaštite”, što u suštini znači da Google nije adekvatno testirao ažuriranje prije njegovog lansiranja.

Navode da je greška sada ispravljena i da su lozinke vraćene korisnicima. Ako netko još uvijek ne može pristupiti pohranjenim lozinkama, preporučuje se jednostavno rješenje: isključite i ponovno pokrenite Chrome, što je uobičajena IT praksa.

Iako Google nije otkrio točan broj pogođenih korisnika, procjene govore da je greška zahvatila oko 15 milijuna ljudi. S obzirom na to da Chrome koristi približno tri milijarde ljudi, taj broj možda ne izgleda velik. Međutim, ako ste bili među onima koji su izgubili lozinke, sigurno vam nije bilo svejedno.

Sigurnosni stručnjaci ističu važnost pohranjivanja lozinki na sigurno mjesto, jer preglednici, unatoč svojoj praktičnosti, nisu najpouzdaniji. Preporučuje se korištenje posebnih aplikacija za pohranu lozinki ili staromodna metoda bilježenja na papir. Važno je da taj popis bude pohranjen na sigurno mjesto, prenosi Zimo Dnevnik.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno