Petak, 20 rujna, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Slovenska luka Koper dobila dozvolu za putnički terminal

Luka Koper ovaj je tjedan dobila građevinsku dozvolu za novi putnički terminal. Početak izgradnje očekuje se u studenom. Investicija u novu zgradu, koja bi svoje prve putnike trebala dočekati sljedećeg proljeća, trebala bi iznositi 2,99 milijuna eura.

Luka Koper prvi je javni nalog za uređenje natkrivenog putničkog terminala – koji će podići razinu usluge brojnim gostima koji svake godine posjećuju Kopar na kruzerima i drugim turističkim brodovima – objavila u ožujku. Ali niti jedna od četiri primljene ponude nije bila prihvatljiva. Svi su premašili osigurana sredstva.

U svibnju je operater jedine slovenske luke objavio novu narudžbu. Tada je dobio pet ponuda ljubljanske tvrtke VG5 te koparskih građevinara Grafist, Finali, Makro 5 konstrukcija i Adriaing.

Najpovoljniju ponudu – 3,18 milijuna eura bez poreza ili 3,88 milijuna eura s PDV-om – dala je tvrtka Finali. Ipak je premašila zajamčena sredstva koja su iznosila nešto više od tri milijuna eura bez poreza.

Nakon pregovora najviše je snizila građevinska tvrtka Makro 5 koja je na kraju ponudila izvođenje radova za 2,99 milijuna eura, odnosno gotovo 3,65 milijuna eura s PDV-om.

Lukin cilj je sljedeće godine imati novi natkriveni putnički terminal koji će primati brodske turiste. Time bi se ujedno obilježilo 20 godina od dolaska prvog putničkog broda u Kopar.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno