Četvrtak, 19 rujna, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Dell je nadmašio procjene

Dell je objavio kvartalne rezultate koji su nadmašili očekivanja Wall Streeta, potaknuti povećanjem prodaje poslužitelja od 80%. Dionice su porasle više od 3% u produženom trgovanju.

Evo kako je tvrtka radila za drugo fiskalno tromjesečje u odnosu na konsenzusne procjene LSEG-a:

  • Prihod: 25,06 milijardi dolara naspram očekivanih 24,53 milijarde dolara
  • Zarada po dionici: 1,89 USD prilagođeno, naspram očekivanih 1,71 USD

Neto prihod porastao je 85% na 841 milijun dolara, ili 1,17 dolara po dionici. Prošle je godine iznosio 455 milijuna dolara, ili 63 centa po dionici. Prihodi su porasli oko 9% u odnosu na 22,93 milijarde dolara prije godinu dana, piše CNBC.

Dionice su pale nakon što je Dell revidirao svoje smjernice za cijelu godinu na između 95,5 i 98,5 milijardi dolara. Što je blago revidiranje naviše u odnosu na prethodnu prognozu tvrtke. Ranije ove godine, tvrtka je rekla ulagačima da očekuju prihod između 93,5 i 97,5 milijardi dolara za cijelu godinu, u odnosu na 88,4 milijarde dolara u prethodnoj godini.

Za tekući kvartal, Dell je rekao da očekuje između 24 milijarde i 25 milijardi dolara prihoda, u skladu s procjenom StreetAccounta od 24,6 milijardi dolara.

Dell se pojavio kao vrhunski dobavljač za poslužitelje koji mogu podnijeti radna opterećenja umjetne inteligencije, posebno one temeljene na Nvidijinim čipovima, dok potražnja pružatelja usluga oblaka naglo raste. Ranije ove godine, izvršni direktor Nvidije Jensen Huang pozvao je osnivača Della Michaela Della kao osobu koju treba kontaktirati za naručivanje sustava koji uključuju nove čipove tvrtke.

Dionice Della porasle su 48% do sada ove godine. Ali su pale 34% od posljednjeg izvješća tvrtke.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno