Četvrtak, 19 rujna, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Znanstvenici pronašli antitijela učinkovita protiv svih sojeva SARS

Američki istraživači otkrili su antitijelo koje može neutralizirati sve poznate varijante SARS-CoV-2, virusa koji uzrokuje covid. Pored toga i srodne koronaviruse slične SARS-u koji inficiraju druge životinje. Kao dio nove studije o hibridnom imunitetu na virus, veliki, višeinstitucionalni istraživački tim predvođen Teksaškim sveučilištem u Austinu otkrio je i izolirao široko neutralizirajuće antitijelo plazme, nazvano SC27.

Istraživački tim predvođen Teksaškim sveučilištem u Austinu otkrio je i izolirao široko neutralizirajuće antitijelo plazme, nazvano SC27, iz jednog pacijenta
Istraživački tim predvođen Teksaškim sveučilištem u Austinu otkrio je i izolirao široko neutralizirajuće antitijelo plazme, nazvano SC27, iz jednog pacijenta

Istraživački tim predvođen Teksaškim sveučilištem u Austinu otkrio je i izolirao široko neutralizirajuće antitijelo plazme. Nazvano je SC27, iz jednog pacijenta UT, prenosi Bug.
SC27 je prepoznao različite karakteristike šiljastih proteina u mnogim varijantama kovida. Tehnologija korištena za izolaciju antitijela, nazvana je Ig-Seq. Daje istraživačima bliži uvid u odgovor antitijela na infekciju i cijepljenje korištenjem kombinacije sekvenciranja jednostanične DNK i proteomike. Osim otkrića ovog antitijela, istraživanje objavljeno u časopisu Cell Reports Medicine pokazalo je da hibridni imunitet — kombinacija infekcije i cijepljenja — nudi povećanu zaštitu temeljenu na antitijelima protiv buduće izloženosti u usporedbi sa samom infekcijom ili cijepljenjem.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno