Četvrtak, 3 listopada, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Gates podržava veće poreze, ali upozorava na preopterećenja milijardera

Gates podržava veće poreze za bogate, ali ne toliko visoke da ugroze milijardere ili obeshrabre buduće osnivače velikih kompanija.

U podcaastu “On With Kara Swisher”, Gates je izjavio kako porezne stope za bogate trebaju biti znatno više.

Podržao je porezni sustav koji bi mu oduzeo 62% njegovog bogatstva, ali ne više od 99%. Toliko je tražio senator Bernie Sanders u svojoj novoj emisiji na Netflixu pod nazivom “Što je sljedeće? Budućnost s Billom Gatesom.”

Gates je istaknuo da se može doći do trenutka kada se “ubija guska koja nosi zlatna jaja”, dodajući da Sjeverna Koreja ima “nevjerojatnu jednakost” kojoj ne bi trebali težiti. “Stvorili smo značajno bogatstvo, i vjerujem da sustav koji to omogućava sadrži neke elemente koje ne bismo trebali zanemariti”, dodao je.

Osnivač Microsofta zauzima šesto mjesto među najbogatijim ljudima na svijetu, s neto osobnim bogatstvom od 163 milijarde dolara.

Gates ističe da je Amerika “zavist svijeta” zbog svoje sposobnosti stvaranja iznimno vrijednih kompanija. Naglasio je da ekonomija treba rasti kako bi vlada mogla poboljšati socijalnu sigurnosnu mrežu, kao što traže progresivci.

Također je izjavio da je veliki zagovornik poreza na nasljedstvo. Istaknuo je da bi njegovo ukidanje predstavljalo grešku jer bi doprinijelo očuvanju “dinastija”, prenosi Poslovni Puls.

Gatesovi najnoviji komentari ukazuju na to da bi volio imati približno 100 milijardi dolara manje bogatstva, čime bi mu preostalo oko 62 milijarde dolara. Ranije je izjavio da bi bio spreman platiti “desetke milijardi” više poreza da je on bio zadužen za dizajn američkog poreznog sustava.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno