Utorak, 21 svibnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Alibaba bilježi pad profita od 86 posto: Kako se kineski div snašao u teškoj godini

Cijena dionica Alibabe je opala nakon što je neto dobit kineskog diva smanjena u četvrtom fiskalnom kvartalu koji je završio u ožujku.

Evo kako je poslovanje Alibabe bilo u usporedbi s procjenama Londonske burze (LSEG):

  • Prihod Alibabe iznosio je 221,9 milijardi kineskih juana (što je ekvivalentno 30,7 milijardi dolara). Što je iznad očekivanih 219,66 milijardi juana. Međutim, neto dobit koja se može pripisati redovnim dioničarima iznosila je 3,3 milijarde juana. Što predstavlja pad od 86% u usporedbi s prethodnom godinom.
  • Cijena dionica Alibabe je opala za otprilike 5% tokom predtržišnog trgovanja u SAD-u.

Alibaba je prošao kroz izazovnu godinu 2023. kada je proveo najveću reorganizaciju korporativne strukture do sada. Također je proveo značajne promjene u upravljanju, pri čemu je veteran tvrtke Eddie Wu preuzeo ulogu izvršnog direktora u rujnu.

U nastojanju da pokaže povjerenje dioničarima, kineski tehnološki div je ranije ove godine najavio povećanje svog programa otkupa dionica za 25 milijardi dolara do kraja ožujka 2027.

Alibaba se suočava s opreznom potrošnjom u Kini, prenosi Bankar. Ali je u ožujskom kvartalu primijetio naznake blagog oporavka u osnovnom poslovanju e-trgovine.

Alibaba, sa sjedištem u Hangzhouu, intenzivira svoj međunarodni prodor usred usporavanja na domaćem tržištu, dok se suočava s rastućom konkurencijom niskobudžetnih igrača poput PDD-a.

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno