Četvrtak, 30 svibnja, 2024
spot_img

Zadnje objave

Možda vam se sviđa

Banka Credit Suisse oštro poriče navode o nepravilnostima

Jedna od najvećih svjetskih privatnih banaka Credit Suisse saopćila je danas da “snažno odbacuje” navode o nepravilnostima nakon što su deseci medija objavili rezultate koordiniranih istraga u stilu Panamskih dokumenata koji su navodno desetljećima držana u toj banci.

Jedna je osoba odala informacije o računima od 1940-ih do 2010. njemačkom Süddeutsche Zeitungu, koji ih je podijelio s Projektom izvješćivanja o organiziranom kriminalu i korupciji i 46 drugih novinskih organizacija, uključujući New York Times i Guardian i Le Monde, izvijestio je Reuters.

U medijskim napisima stoji da je banka među klijentima imala osobe koje su kršile ljudska prava i gospodarstvenike pod sankcijama.

Credit Suisse snažno odbacuje optužbe i insinuacije o navodnim poslovnim praksama banke, navodi se u priopćenju Credit Suisse objavljenom kao odgovor na izvješća.

“Predstavljena pitanja su pretežno povijesna… a izvješća o tim pitanjima temelje se na djelomičnim, netočnim ili selektivnim informacijama izvučenim iz konteksta, što rezultira pristranim tumačenjima poslovnog ponašanja banke”, stoji u priopćenju Credit Suisse.

Banka je priopćila da je u posljednja tri tjedna primila brojne upite od konzorcija i da je pregledala mnoge od tih računa.

“Otprilike 90 posto pregledanih računa zatvoreno je danas ili su u procesu zatvaranja prije zaprimanja upita novinara, od čega je preko 60 posto zatvoreno prije 2015. godine”, stoji u priopćenju.

“Što se tiče preostalih aktivnih računa, drago nam je da su poduzete odgovarajuće provjere, pregledi i drugi kontrolni koraci u skladu s našim trenutnim okvirom”, rekao je Credit Suis, dodajući da će nastaviti analizirati stvari i poduzeti dodatne korake ako bude potrebno.

Izvor: Agencije

Prijavite se na naš Newsletter

Popularno